Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Bibliografije
A+ A-

IZDELAVA BIBLIOGRAFSKIH ZAPISOV V SISTEM-u COBISS

V KIZC MORS izvajamo storitev izdelave bibliografskih zapisov v sistemu COBISS za zaposlene na MORS in v Slovenski vojski na osnovi naročila. Bibliografske zapise izdelamo le za gradivo, ki ga hranimo v naši knjižnični zbirki. Bibliografske zapise za gradivo, ki ni del naše knjižnične zbirke, izdelamo po dogovoru z avtorjem, v tem primeru avtor KIZC MORS posreduje brezplačen primarni izvod gradiva.

Bibliografske zapise po naročilu izdelujemo le za publikacije, ki so bile izdane (založene) za uporabo v javnosti. Prav tako izdelujemo bibliografske zapise za sestavne dele iz publikacij, ne izdelujemo pa zapisov za vire, dostopne na množičnih spletnih platformah.

Vnos bibliografskega zapisa v COBISS je mogoč le na podlagi predloženega gradiva, zato avtor KIZC MORS posreduje primarno gradivo v fizični ali elektronski obliki. V primeru vnosa prispevka iz zbornika ali serijske publikacije je za obdelavo potrebno predložiti oba vira.

Za vnos bibliografskih zapisov, ki so predmet bibliografij raziskovalcev, avtor v sodelovanju s knjižnico določi tipologijo dokumenta, ki temelji na Tipologiji dokumentov/del za vodenje bibliografij v sistemu COBISS:  http://home.izum.si/cobiss/bibliografije/tipologija_slv.pdf

Dodatne informacije o vrednotenju raziskovalne uspešnosti in osebnih bibliografijah raziskovalcev so dostopne tudi na spletni strani IZUM.

KIZC MORS si pridržuje pravico, da zavrne naročilo za izdelavo bibliografskega zapisa, če vir ne ustreza navedenim kriterijem.

Več informacij lahko dobite na tel.: (01) 471 25 36 ali na elektronskem naslovu anica.brodnik@mors.si

 

Izpis bibliografskih enot

 

Prenesi obrazec za naročilo

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh