Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Pogoji uporabe plačljivih virov
A+ A-

S spodaj navedeno povezavo dobite dostop do plačljivih vsebin drugih spletnih strani, s katerimi ima MORS dogovorjene možnosti dostopa. Hkrati se s klikom strinjate s pogoji uporabe, navedenimi spodaj in objavljenimi na spletnih straneh posameznega plačljivega vira. 


Za dostop do plačljivega vira mora vaš brskalnik omogočati shranjevanje piškotkov (angl. "cookies"). V primeru težav preverite nastavitve vašega spletnega brskalnika.

Pogoji uporabe podatkovnih zbirk, elektronskih revij in drugih elektronskih informacijskih virov, ki jih zagotavljaja KIZC:

  • Podatke iz podatkovnih zbirk in drugih elektronskih virov ne smete (direktno ali indirektno) kopirati, distribuirati, prodajati ali z njimi graditi svojih podatkovnih zbirk, razen če je to za posamezno zbirko eksplicitno dovoljeno v licenčnih pogojih. Za lastne študijske, raziskovalne ali pedagoške potrebe je dovoljeno narediti le en izvod izpisov posameznega iskanja v elektronski ali papirni obliki.
  • Pridobljene podatke lahko uporabljate le za nepridobitne namene v okviru izobraževalnih in raziskovalnih dejavnosti.
  • Besedil, pridobljenih iz elektronskih virov, ne smete spreminjati, prilagajati, prevajati ali uporabljati za izvlečke.
  • Spoštovati morate prepoved medknjižnične izposoje in posredovanja dokumentov za tako pridobljena gradiva.
  • Skrbeti morate za tajnost dodeljenega gesla (kadar je to potrebno za uporabo storitev) in ga ne smete posredovati drugim osebam.
  • Upoštevati morate tajnost podatkov, ki so v lasti drugih uporabnikov omrežja. Ne smete dostopati do podatkov, programske opreme, servisov in uporabniških imen na računalnikih ali omrežjih, do katerih niste upravičeni.
  • Do podatkovnih zbirk in drugih informacijskih virov dostopate le iz prostorov KIZC v Mariboru in Ljubljani, razen v primerih, ko je dostop iz drugih lokacij eksplicitno dovoljen.
  • KIZC ne prevzema nobene odgovornosti za popolnost, točnost in resničnost podatkov iz podatkovnih zbirk, prav tako ne za kakršnokoli morebitno škodo, nastalo pri uporabi podatkov. KIZC ne more prevzeti nobene odgovornosti v primeru umika zbirk(e) s strežnikov ali nedelovanja strežnikov.
  • V primeru kršenja navedenih pogojev bo uporabniku takoj prekinjen dostop do podatkovnih zbirk in drugih elektronskih informacijskih virov, ki so predmet te izjave. Zloraba podatkovnih zbirk in drugih informacijskih virov je kazniva.

Za dostop do plačljivega vira je potrebna prijava

 


Strinjam se s pogoji uporabe!

VSTOPI

 

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh