Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Knjižnične novice
A+ A-

Knjižne novosti
 • Seznam knjižnih novosti
 • Periodika
 • Seznam periodičnega gradiva
 • Novosti iz založniške dejavnosti

  198c

  Sodobni vojaški izzivi letnik 22/št.2

  Druga številka letošnjih Sodobnih vojaških izzivov je tematsko posvečena vojaškim družinam.  Vojaške družine so zelo pomemben, čeprav pogosto neviden steber delovanja vsake vojske. Za kakšen pristop pri skrbi za vojaške družine se odloči posamezna država, vojska ali njen poveljnik, je odvisno od različnih dejavnikov, o katerih bo več povedano v prispevkih. 


  30let brz

  Katalog 30 let brzostrelke

  Katalog z zgodovinskega, muzeološkega in tehničnega vidika predstavlja in opisuje zanimivo poglavje slovenske vojaške zgodovine: zgodbo brzostrelke MGV. Razvoj orožja se je začel v drugi polovici osemdesetih let, javnosti pa je bilo predstavljeno 5. oktobra 1989 v Tacnu. Vojaški muzej Slovenske vojske je obletnico praznoval z odprtjem razstave. Z razstavo in tem katalogom se je poklonil slovenskemu orožju, industriji in hkrati spomnil na čas osamosvajanja Slovenije.

   

  VD

  Vojaška didaktika 

  Po več kot dvajsetih letih je izšel prenovljeni učbenik Vojaška didaktika avtorjev dr. Martina Kramarja in ppk. Alfonza Cugmasa. Največji poudarek je na obravnavi vojaškega pouka in usposabljanja. Učbenik je namenjen izvajalcem vojaškega izobraževanja in usposabljanja. Kot strokovno gradivo ga bodo uporabljali tudi kandidati, slušatelji in drugi udeleženci vojaških šol oziroma tečajev.

  Enote in odpiralni čas

  Vpis in članstvo

  Mobilna aplikacija DK MORS
  •  Prenesite in preizkusite novo mobilno aplikacijo DK MORS!

                  IOS 1                  Android 1

  Arhiv

  www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh