Knjižnično-informacijski in založniški center

Knjižnične novice
A+ A-

Knjižne novosti
 • Seznam knjižnih novosti
 • Periodika
 • Seznam periodičnega gradiva
 • Novosti iz založniške dejavnosti

   

  zvest boguMolitvenik slovenskega vojaka
  (evangeličanske veroizpovedi)

  »Molitvenik slovenskega vojaka« je publikacija, ki se z leti delovanja Vojaškega vikariata bogati in dopolnjuje. Molitvenik slovenskega vojaka (evangeličanske veroizpovedi) je sestavljen iz osnovnih molitev tako katoliške kot evangeličanske cerkve. V njem so zbrane tudi različne molitve, ki so nastale na misijah in se nanašajo na različne situacije, v katerih se pripadnik SV lahko znajde. Primeren je tudi za priprave na prejem zakramentov in oblikovanje različnih slavij, tako na delovnem mestu kot misijah in v domačem okolju.

   

  prodorProdor v Posočju leta 1917: zmaga konceptov, moralne in bojne moči

  Izšla je elektronska različica vojnozgodovinske študije Prodor v Posočju leta 1917: zmaga konceptov, moralne in bojne moči avtorjev dr. Blaža Torkarja in ppk. Mihe Kuharja. Delo se poglablja v analizo delovanja nemških, avstro-ogrskih ter italijanskih enot v 12. soški ofenzivi. Beremo o vojaški analizi geografskega prostora Zgornjega Posočja, vojaških in političnih razmerah v Evropi leta 1917, pripravah na 12. soško ofenzivo, sestavi in premiku enot 14. armade na soško bojevališče, stanju v italijanski 2. armadi, vojskovalni moči nemške vojske, nemškem stilu vodenja in poveljevanja ter razvoju taktike prodora.

   

  naslovnica optiPriročnik za podčastnika Slovenske vojske

  KIZC Centra vojaških šol je izdal elektronsko različico Priročnika za podčastnika Slovenske vojske, ki ga je iz prevodov izbrane literature, osebnih učnih gradiv in petnajstletnih izkušenj v profesionalni podčastniški karieri sestavil višji praporščak Matej Praznik. Priročnik je namenjen vojakom in podčastnikom Slovenske vojske na vseh voditeljskih dolžnostih, od vodij posadk in skupin do brigadnih enotovnih podčastnikov, pa tudi inštruktorjem in učiteljem v sistemu vojaškega izobraževanja in usposabljanja.

   

  Enote in odpiralni čas
   pin orange

   Spoštovani uporabniki,

   V KIZC poteka ažuriranje baze članov, zato vas prosimo, da ponovno izpolnite vpisnico in nam jo posredujete v KIZC na e-naslov kic@mors.si ali po faxu-u: 01 / 431 8283

   Hvala! Vaš KIZC.

   

  Vpis in članstvo

   

   

  Arhiv

  www.mo.gov.si Kolofon Na vrh