Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Knjižnične novice
A+ A-

Knjižne novosti
 • Seznam knjižnih novosti
 • Periodika
 • Seznam periodičnega gradiva
 • Novosti iz založniške dejavnosti

  VSZ st. 15

  Vojaškošolski zbornik št. 15/2020

  V Vojaškošolskem zborniku, ki je namenjen izobraževanju in obveščanju o dosežkih in izkušnjah na področju vojaškega izobraževanja, usposabljanja in izpopolnjevanja, so objavljeni štirje prispevki na podlagi najboljših zaključnih nalog 24. generacije slušateljev višjega štabnega tečaja Poveljniško-štabne šole, z zadnjim prispevkom pa se razmišljanjem pridruži še predstavnik Sektorja katedre vojaških ved.


  sinajski

  Vojaška zgodovina: Sinajski Slovenci v mirovni operaciji in na misiji OZN UNEF I

  Izšla je prva letošnja številka revije Vojaška zgodovina. Ta številka je tematska in je posvečena Slovencem, ki so sodelovali v najstarejši mirovni operaciji OZN UNEF na Sinajskem polotoku med letoma 1956 in 1967. Po daljšem uvodu, ki predstavi zgodovino sodelovanja Slovencev v mirovnih operacijah in na vojaških misijah, sledijo spomini udeležencev na misiji. Ti govorijo o tem, da smo bili Slovenci že med letoma 1956 in 1967 vključeni v prizadevanja za ohranjanje miru na nemirnem Bližnjem vzhodu, enem od območij, kjer so danes v mirovnih operacijah prisotni pripadniki in pripadnice Slovenske vojske.

   

  naslovnica

  Nacionalna (varnostna) strategija

  Znanstvena monografija avtorja brigadirja Branimirja Furlana je pripomoček pri preučevanju teorije in prakse strategije s poudarkom na strategiji nacionalne varnosti. Bralcu omogoča seznanitev z nekaterimi teoretičnimi podlagami in primeri iz prakse, ki naj bi pomagali bolje razumeti namen in vlogo strategije nacionalne varnosti, proces njenega oblikovanja in kako se pri tem spoprijemati z izzivi. Seznanja ga z nekaterimi najpomembnejšimi strateškimi dejavniki, ki vplivajo na strategijo, ter načini in sredstvi, ki so na voljo za uresničevanje strateških ciljev v podporo nacionalnim interesom.

  Enote in odpiralni čas

  Vpis in članstvo

  Mobilna aplikacija DK MORS
  •  Prenesite in preizkusite novo mobilno aplikacijo DK MORS!

                  IOS 1                  Android 1

  Arhiv

  www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh