Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Knjižnične novice
A+ A-

Knjižne novosti
 • Seznam knjižnih novosti
 • Periodika
 • Seznam periodičnega gradiva
 • Novosti iz založniške dejavnosti

  the soca breakthrough

  The Soča breakthrough of 1917:
  a victory of concepts, moral and combat power

  Izšel je prevod vojnozgodovinske študije Prodor v posočju leta 1917: zmaga konceptov, morale in bojne moči. Znanstvena monografija avtorjev Mihe Kuharja in Blaža torkarja je prvič izšla leta 2018 v slovenskem jeziku.


  Zbornik Vojska in vojaska misel

  Vojska in vojaška misel: zbornik znanstvenih razprav

  Visoka vojaška šola, ki od leta 2021 deluje v okviru Centra vojaških šol Slovenske vojske, je 18. in 19. oktobra 2022 organizirala prve »Dneve vojaških ved«. Ti so bili namenjeni znanstveni in strokovni razpravi domačih in tujih strokovnjakov z različnih vojaških in obrambnih področij, ki so naslavljali aktualna vojaška ter z njimi povezana obrambna in varnostna vprašanja v nacionalnem in mednarodnem okolju. Največji poudarek je bil na predstavitvi raziskovalnih rezultatov, ki bi lahko pomembno prispevali k razvoju vojaških ved in delovanju oboroženih sil ter vojaškemu pedagoškemu procesu na različnih stopnjah vojaškega izobraževanja in usposabljanja.

  torkar

  Vojaško študijsko potovanje

  Skripta dajejo vpogled v to, kaj so vojaška študijska potovanja in kakšen je njihov namen. Vojaško študijsko potovanje je metoda posredovanja zgodovinskih izkušenj z območja, kjer so potekali vojaški spopadi, današnjemu vodstvenemu kadru vojaških organizacij. Udeležencem pomeni razumeti realnost vojne in izboljšati njihovo strokovno znanje, izkušnje ter pripravljenost njihovih enot.

  Enote in odpiralni čas

  Vpis in članstvo

  Mobilna aplikacija DK MORS
  •  Prenesite in preizkusite novo mobilno aplikacijo DK MORS!

                  IOS 1                  Android 1

  Izjava o skladnosti 

  Arhiv

  www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh