Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Knjižnične novice
A+ A-

Knjižne novosti
 • Seznam knjižnih novosti
 • Periodika
 • Seznam periodičnega gradiva
 • Novosti iz založniške dejavnosti

  sinajski

  Vojaška zgodovina: Sinajski Slovenci v mirovni operaciji in na misiji OZN UNEF I

  Izšla je prva letošnja številka revije Vojaška zgodovina. Ta številka je tematska in je posvečena Slovencem, ki so sodelovali v najstarejši mirovni operaciji OZN UNEF na Sinajskem polotoku med letoma 1956 in 1967. Po daljšem uvodu, ki predstavi zgodovino sodelovanja Slovencev v mirovnih operacijah in na vojaških misijah, sledijo spomini udeležencev na misiji. Ti govorijo o tem, da smo bili Slovenci že med letoma 1956 in 1967 vključeni v prizadevanja za ohranjanje miru na nemirnem Bližnjem vzhodu, enem od območij, kjer so danes v mirovnih operacijah prisotni pripadniki in pripadnice Slovenske vojske.

   

  naslovnica

  Nacionalna (varnostna) strategija

  Znanstvena monografija avtorja brigadirja Branimirja Furlana je pripomoček pri preučevanju teorije in prakse strategije s poudarkom na strategiji nacionalne varnosti. Bralcu omogoča seznanitev z nekaterimi teoretičnimi podlagami in primeri iz prakse, ki naj bi pomagali bolje razumeti namen in vlogo strategije nacionalne varnosti, proces njenega oblikovanja in kako se pri tem spoprijemati z izzivi. Seznanja ga z nekaterimi najpomembnejšimi strateškimi dejavniki, ki vplivajo na strategijo, ter načini in sredstvi, ki so na voljo za uresničevanje strateških ciljev v podporo nacionalnim interesom.

   

  198c

  Sodobni vojaški izzivi letnik 22/št.2

  Druga številka letošnjih Sodobnih vojaških izzivov je tematsko posvečena vojaškim družinam.  Vojaške družine so zelo pomemben, čeprav pogosto neviden steber delovanja vsake vojske. Za kakšen pristop pri skrbi za vojaške družine se odloči posamezna država, vojska ali njen poveljnik, je odvisno od različnih dejavnikov, o katerih bo več povedano v prispevkih. 


  Enote in odpiralni čas

  Vpis in članstvo

  Mobilna aplikacija DK MORS
  •  Prenesite in preizkusite novo mobilno aplikacijo DK MORS!

                  IOS 1                  Android 1

  Arhiv

  www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh