Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Knjižnične novice
A+ A-

Knjižne novosti
 • Seznam knjižnih novosti
 • Periodika
 • Seznam periodičnega gradiva
 • Novosti iz založniške dejavnosti

  198c

  Sodobni vojaški izzivi 1/2020

  Izšla je prva letošnja številka interdisciplinarne znanstveno-strokovne revije Sodobni vojaški izzivi. Namenjena je vojaški terminologiji. Iz prispevkov boste izvedeli veliko o zgodovini, organizaciji, razvoju, priložnostih in izzivih, s katerimi se srečujejo terminologi, lektorji, prevajalci, uredniki in vsi drugi udeleženci, ne samo s področja obrambe, temveč tudi širše v slovenskem prostoru.


  Priročnik Delovanje pehote in oklepnih vozil s poudarkom na bojevanju v urbanem okolju

  Izšla je elektronska različica priročnika Delovanje pehote in oklepnih vozil s poudarkom na bojevanju v urbanem okolju avtorja vprap. Mateja Praznika. Priročnik opredeljuje načine in postopke, ki so bistveni za uspešno združevanje zmogljivosti pehote in oklepnih vozil. Pojasnjuje dolžnosti posadk oklepnih vozil in pehote v pripravah na skupno bojevanje ter pri izvajanju taktičnih in ognjenih nalog na bojišču.

   

  Izšla druga številka zbornika Vojaška zgodovina 

  Letošnja druga številka je tematska: obravnava dogodke po prvi svetovni vojni na slovenskih tleh. Objavljenih je šest prispevkov z znanstvenega simpozija, ki je potekal konec leta 2018 v Kadetnici in ki ga je pripravil Vojaški muzej SV skupaj z Inštitutom za novejšo zgodovino Slovenije in Zvezo društev general Maister.

  Enote in odpiralni čas

  Vpis in članstvo

  Mobilna aplikacija DK MORS
  •  Prenesite in preizkusite novo mobilno aplikacijo DK MORS!

                  IOS 1                  Android 1

  Arhiv

  www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh