Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Knjižnične novice
A+ A-

Knjižne novosti
 • Seznam knjižnih novosti
 • Periodika
 • Seznam periodičnega gradiva
 • Novosti iz založniške dejavnosti

   

  dobrodosli

  Dobrodošli doma

  Izšla je nova, posodobljena brošura Dobrodošli doma. Namenjena je seznanjanju z najpogostejšimi vprašanji in težavami, s katerimi se spoprijemajo pripadniki in njihove družine. Če vemo, kaj pričakovati, kje poiskati pomoč, ko jo potrebujemo, bo vrnitev pripadnika po daljšem obdobju resnično radosten ter kar najmanj stresen dogodek za celotno družino. Vsaka dlje trajajoča ločitev družine in partnerjev zaradi odhoda na mirovno operacijo, šolanje ali drugo dolžnost v tujino, na katero družina pripadnika ne more spremljati, se slej ko prej konča z vrnitvijo v domače okolje. Proces ponovne združitve družine istočasno pomeni nove izzive tako za pripadnika in njegovega partnerja kot tudi za otroke.

  Brošura bo oktobra izšla tudi v tiskani obliki.

   

  srecno

  Srečno na poti

  Izšla je nova, posodobljena brošura Srečno na poti. Vsebuje nasvete za pripadnike SV, ki odhajajo na mirovne operacije, službovanje ali šolanje v tujino, in njihove svojce. V času zaposlitve in razvijanja kariere v SV se od pripadnika lahko zahteva, da iz različnih razlogov prevzame dolžnost, zaradi opravljanja katere je za daljše ali krajše časovno obdobje ločen od svojcev in prijateljev. Pogosto imamo pri tem v mislih pripadnike, ki so napoteni na območja kriznih žarišč, kjer se vključujejo v mirovne operacije, vse več pa je tudi takih, ki dela in naloge opravljajo v mednarodnih poveljstvih ali so napoteni na šolanje v tujino, kamor jih družina ne more spremljati.

  Brošura bo oktobra izšla tudi v tiskani obliki.

   

  stres

  Stres in travma

  Izšla je nova, posodobljena brošura Stres in travma. Večina pripadnikov Slovenske vojske se v času službovanja in razvijanja kariere v SV slej ko prej sreča tudi z odhodom na mirovno operacijo. Sodelovanje SV na različnih območjih kriznih žarišč po vsem svetu je vse obsežnejše in naloge vse bolj obremenjujoče in zahtevnejše. Pripadniki in njihovi svojci se ob tem srečujejo tako s težavami, povezanimi z odhodom kot tudi z negotovostjo glede naloge. Ob pripravljanju brošure sta avtorici imeli v mislih predvsem pripadnike, ki se zaradi narave svojega dela srečujejo s situacijami in okoliščinami, s katerimi se večina nas običajno v življenju nikoli ne sreča. Vendar se v situaciji, ki od nas zahteva več, kot zmoremo, lahko znajde vsakdo od nas, zato so informacije v nadaljevanju namenjene vsem, ki iščejo pomoč zase ali pa želijo biti v pomoč, ko oporo potrebuje kdo od bližnjih.

  Brošura bo oktobra tudi v tiskani obliki.

   

  Enote in odpiralni čas
   pin orange

   Spoštovani uporabniki,

   V KIZC poteka ažuriranje baze članov, zato vas prosimo, da ponovno izpolnite vpisnico in nam jo posredujete v KIZC na e-naslov kic@mors.si ali po faxu-u: 01 / 431 8283

   Hvala! Vaš KIZC.

   

  Vpis in članstvo

   

   

  Arhiv

  www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh