Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Knjižnične novice
A+ A-

Knjižne novosti
 • Seznam knjižnih novosti
 • Periodika
 • Seznam periodičnega gradiva
 • Novosti iz založniške dejavnosti

  12.soska fornta prirocnik

  12. soška ofenziva : priročnik za študijsko potovanje

  V elektronski obliki je izšel Priročnik za študijsko potovanje: 12. soška fronta. Vsebuje analizo 12. soške ofenzive z vojaškozgodovinskega in vojaškostrokovnega vidika na operativni in taktični ravni. Namenjen je udeležencem študijskih potovanj, ki jih organizira Vojaški muzej Slovenske vojske za pripadnike enot Slovenske vojske (pretežno Šole za častnike/Poveljniško-štabne šole, lahko pa tudi drugih), da se seznanijo s takratnimi dogodki, in prek nalog, ki naj bi jih reševali med potovanjem, podajo svoje rešitve v morebitnih podobnih situacijah.

   

  naslovnica Ermenc2

  Priročnik za borilne veščine v izobraževanju in usposabljanju v Slovenski vojski

  V elektronski obliki je izšel Priročnik za borilne veščine v izobraževanju in usposabljanju v Slovenski vojski maj. Ivana Ermenca. Uporablja se pri poučevanju vsebin športne vzgoje ali samostojnih predmetov v vojaških šolah in v sklopu usposabljanja pripadnikov Slovenske vojske v enotah Slovenske vojske. Je del strokovne literature pri izvedbi programov vojaškega izobraževanja in usposabljanja v Centru vojaških šol ter pri programih usposabljanj v drugih poveljstvih in enotah v Slovenski vojski.

   

  naslovnica Horvat

  Gradivo za študijo primera oboroženega spopada na terenu: Potek vojne za Slovenijo 1991 na smeri Ormož–Gornja Radgona

  Študija avtorja mag. Mladena Horvata iz Vojaškega muzeja SV vsebuje pregled spopadov med vojno za Slovenijo leta 1991, ki so potekali v krajih na smeri od Ormoža do Gornje Radgone. Študija, ki je izšla v elektronski obliki, je namenjena udeležencem študijskih potovanj, ki jih organizira Vojaški muzej Slovenske vojske za pripadnike enot Slovenske vojske (pretežno Šole za častnike/Poveljniško-štabne šole, lahko pa tudi drugih), da se seznanijo s takratnimi dogodki in prek nalog, ki naj bi jih reševali med potovanjem, predlagajo svoje rešitve v morebitnih podobnih situacijah.

   

   

  Enote in odpiralni čas

   

   

   

   

   

  Vpis in članstvo

   

   

   

   

  Arhiv

  www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh