Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Knjižnične novice
A+ A-

Knjižne novosti
 • Seznam knjižnih novosti
 • Periodika
 • Seznam periodičnega gradiva
 • Novosti iz založniške dejavnosti

  naslovnica PSD

  Pravila za štabno delo

  V elektronski obliki so izšla Pravila za štabno delo. Opredeljujejo in predpisujejo načela, postopke ter organizacijo procesov za sprejemanje odločitev pri načrtovanju delovanj enot SV. Predstavljajo okvir za enovito usposabljanje pripadnikov SV pri sprejemanju odločitev v boju in drugih aktivnostih. Opredeljujejo poveljniška razmerja in temeljne štabne procese, ki se nanašajo na načrtovanje, organiziranje in izvajanje bojnih in nebojnih delovanj ter drugih nalog enot SV taktične ravni, predvsem bataljona in višje. 

   

  naslovnica Ermenc2

  Priročnik za borilne veščine v izobraževanju in usposabljanju v Slovenski vojski

  V elektronski obliki je izšel Priročnik za borilne veščine v izobraževanju in usposabljanju v Slovenski vojski maj. Ivana Ermenca. Uporablja se pri poučevanju vsebin športne vzgoje ali samostojnih predmetov v vojaških šolah in v sklopu usposabljanja pripadnikov Slovenske vojske v enotah Slovenske vojske. Je del strokovne literature pri izvedbi programov vojaškega izobraževanja in usposabljanja v Centru vojaških šol ter pri programih usposabljanj v drugih poveljstvih in enotah v Slovenski vojski.

   

  naslovnica Horvat

  Gradivo za študijo primera oboroženega spopada na terenu: Potek vojne za Slovenijo 1991 na smeri Ormož–Gornja Radgona

  Študija avtorja mag. Mladena Horvata iz Vojaškega muzeja SV vsebuje pregled spopadov med vojno za Slovenijo leta 1991, ki so potekali v krajih na smeri od Ormoža do Gornje Radgone. Študija, ki je izšla v elektronski obliki, je namenjena udeležencem študijskih potovanj, ki jih organizira Vojaški muzej Slovenske vojske za pripadnike enot Slovenske vojske (pretežno Šole za častnike/Poveljniško-štabne šole, lahko pa tudi drugih), da se seznanijo s takratnimi dogodki in prek nalog, ki naj bi jih reševali med potovanjem, predlagajo svoje rešitve v morebitnih podobnih situacijah.

   

   

  Enote in odpiralni čas

   

   

   

   

   

  Vpis in članstvo

   

   

   

   

  Arhiv

  www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh