Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Knjižnične novice
A+ A-

Knjižne novosti
 • Seznam knjižnih novosti
 • Periodika
 • Seznam periodičnega gradiva
 • Novosti iz založniške dejavnosti

  Priročnik Delovanje pehote in oklepnih vozil s poudarkom na bojevanju v urbanem okolju

  Izšla je elektronska različica priročnika Delovanje pehote in oklepnih vozil s poudarkom na bojevanju v urbanem okolju avtorja vprap. Mateja Praznika. Priročnik opredeljuje načine in postopke, ki so bistveni za uspešno združevanje zmogljivosti pehote in oklepnih vozil. Pojasnjuje dolžnosti posadk oklepnih vozil in pehote v pripravah na skupno bojevanje ter pri izvajanju taktičnih in ognjenih nalog na bojišču.

   

  Izšla druga številka zbornika Vojaška zgodovina 

  Letošnja druga številka je tematska: obravnava dogodke po prvi svetovni vojni na slovenskih tleh. Objavljenih je šest prispevkov z znanstvenega simpozija, ki je potekal konec leta 2018 v Kadetnici in ki ga je pripravil Vojaški muzej SV skupaj z Inštitutom za novejšo zgodovino Slovenije in Zvezo društev general Maister.

   

  Vojaška didaktika

  Po več kot dvajsetih letih je izšla prenovljena izdaja učbenika Vojaška didaktika avtorjev dr. Martina Kramarja in ppk. Alfonza Cugmasa. Glavna vsebina je obravnava vojaškega pouka in usposabljanja. Učbenik je namenjen učiteljem in drugim, ki izvajajo vojaško izobraževanje in usposabljanje v Slovenski vojski. Kot strokovno literaturo jo bodo uporabljali tudi kandidati, slušatelji in drugi udeleženci vojaških šol oziroma tečajev.

   

  Enote in odpiralni čas
  Vpis in članstvo

  Mobilna aplikacija DK MORS
  •  Prenesite in preizkusite novo mobilno aplikacijo DK MORS!

                  IOS 1                  Android 1

  Arhiv

  www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh