Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Osnovna navodila uporabnikom
A+ A-

Digitalna knjižnica Ministrstva za obrambo Republike Slovenije (s kratico DKMORS) je spletno mesto, ki omogoča dostop do gradiv MORS. Dostop je javen in je mogoč s poljubnim spletnim brskalnikom. Večina spletnega mesta sestavljajo običajne spletne strani, nekatere spletne strani pa prinašajo funkcionalnosti, značilne za digitalne knjižnice, kot sta brskanje in iskanje po katalogu gradiv. Takšne strani imajo vgrajena navodila, ki so dostopna preko ikone z obkroženim vprašajem, ki se nahaja v zgornjem desnem delu strani, v vrstici z naslovom strani (na sliki spodaj). Navodila so vezana na stran, na kateri ste ikono kliknili, torej na strani za brskanje dobite navodila v zvezi z brskanjem, na strani z iskanjem dobite navodila v zvezi z iskanjem itd. Ikona se nahaja samo na določenih straneh.

dostopDoNavodil

Po kliku se navodila odprejo v pojavnem oknu (angl. "popup window"), kar nekateri brskalniki blokirajo. Če se po kliku okno ne pojavi, preverite nastavitve vašega brskalnika in dovolite odpiranje teh oken za spletno stran DKMORS.

Na zgornji sliki je poleg ikone za dostop do navodil mogoče opaziti še oznaki A+ in A-, ki omogočata spreminjanje velikosti besedil na spletni strani.

 

Osnovna navodila glede uporabe javnega dela digitalne knjižnice.

Seznam pogosto zastavljenih vprašanj uporabnikov. Seznam se sproti dopolnjuje.

  • Dodatna vprašanja

Uporabnike prosimo, da najprej preverijo zgoraj navedene strani, preden vprašanje postavijo preko e-pošte. V primeru, da odgovora na vaše vprašanja v zvezi z uporabo digitalne knjižnice tam ne najdete, lahko vprašanje postavite preko e-pošte in sicer:

     Medknjižnična izposoja, čitalnica: zvonko.krunic@mors.si

     Nabava:  djovana.cule@mors.si

     Podpora digitalne knjižnice:  mitja.kotnik@mors.si

Prosimo, da v e-pošti navedete čim več podatkov v zvezi z vašo zadevo, kar nam omogoča čim prejšnjo odpravo vaše težave.

 

 

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh