Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

NAŠE ENOTE
A+ A-

 

Sestava Knjižnično-informacijskega in založniškega centra 

  • Knjižnično-informacijski in založniški center (KIZC)
  • KIT Kadetnica 
  • KIT Vipava
  • Digitalna knjižnica

 

Knjižnično-informacijski in založniški center  

Vojkova 55 a, 1000 Ljubljana
T: 01 471 25 32
F: 01 431 82 83
kic@mors.si

KIZC je od januarja 1997 aktivni član v Nacionalnem vzajemnem bibliografskem sitemu Cobiss, kar pomeni, da prevzema obveznosti in naloge, ki iz tega izhajajo. Tako sodeluje v procesih vzajemne katalogizacije, knjižnično gradivo iz zaloge KIZC pa je javno dostopno v elektronskem katalogu Cobiss, do katerega prosto dostopajo zainteresirani uporabniki. Prav tako med njegove naloge spada vodenje bibliografije strokovnih delavcev in raziskovalcev tako Ministrstva za obrambo RS kot pripadnikov Slovenske vojske.

 

KIT Kadetnica 

Kadetnica
Engelsova 15, 2111 Maribor, p.p. 1331
T: 02 449 51 89
F: 02 449 51 90
kadetnica.kic@mors.si

Knjižnica v mariborski Kadetnici je največja knjižnična enota v sestavi Knjižnično informacijsko založniškega centra MO RS; je specialna knjižnica z visokošolskim načinom delovanja in je namenjena predvsem podpori vojaškega izobraževalnega sistema ter znanstveno-raziskovalni dejavnosti  v Slovenski vojski. Pokriva potrebe Centra vojaških šol v Mariboru, zlasti Poveljniško-štabne šole, Šole za častnike, Vojaškega muzeja…

 

KIT Vipava

Vojašnica Janka Premrla–Vojka
Beblerjeva 28, 5271 Vipava
T: 05 365 30 50
tina.raspor@mors.si

KIT Vipava je dislocirana enota knjižnice, ki deluje pod strokovnim vodstvom matične knjižnice v Ljubljani.

 

Digitalna knjižnica

Do Digitalne knjižnice lahko dostopajo vsi zaposleni na MO RS, ne glede na fizično lokacijo ali specifiko delovnega mesta, ker zagotavlja enake možnosti dostopa do informacij vsem pripadnikom Slovenske vojske, kar je izrednega pomena zaradi razpršenosti rednih in rezervnih enot Slovenske vojske in različnih kriznih žarišč, kjer delujejo pripadniki. Digitalna knjižnica  omogoča dostop do publikacij, ki jih izdaja založniška služba ministrstva, zaključnih nalog vojaških izobraževalnih programov in zaključnih nalog zaposlenih na ministrstvu, ki imajo sklenjeno pogodbo o izobraževanju v civilnih izobraževalnih ustanovah, zaključnih poročil CRP-MIR, raziskovalnih poročil TP-MIR in znanstvenih časopisov MORS. Zaposlenim na MORS nudi tudi dostop do plačljivih virov. 

 

 

 

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh