Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Fotografska razstava Roka Eržena
A+ A-

Otvoritev razstave »Od sončnega vzhoda do zahoda« Roka Eržena
KIZC, Ljubljana, 7. december 2018

Na razstavišču Knjižnično-informacijskega in založniškega centra je v petek, 7. decembra 2018, potekala otvoritev fotografske razstave »Od sončnega vzhoda do zahoda« Roka Eržena. Slavnostni govornik na prireditvi, gospod Srečko Zajc, generalni direktor Direktorata za obrambne zadeve, je predstavil različne zvrsti umetnosti, avtorja in njegovo ustvarjalnost ter izrazil veselje ob gostovanju razstave. Ob zaključku je avtor popeljal obiskovalce po razstavi in predstavil posamezne fotografije in zgodbe, ki so nastale hkrati z njimi. Prireditev, ki jo je povezoval Zvonko Krunič, je popestril tudi nastop Maje Povše in Erne Kerman iz Orkestra Slovenske vojske.

Rok Eržen se fotografiji posveča zadnji dve desetletji. V svoj objektiv najraje lovi motive iz narave in življenja v visokogorju. Izziv mu predstavljajo fotografije, ki nastanejo v trenutkih s posebno svetlobo, ko se rojeva jutro ali pa se dan že preveša v noč. Sam pravi, da je najlepši del dneva takrat, ko na nebu sije na tisoče zvezd ali ko vzhajajoče sonce pozlati zasnežene gorske vršace. Takrat lahko ujame lepoto trenutka v razkošju posebne svetlobe in ga shrani za vedno. Kot mnogi fotografi je tudi Rok popotnik, ki najraje zahaja v hribe in visokogorje. Do sedaj je obiskal že sedem štiritisočakov v Peninskih Alpah, na meji med Italijo in Švico. Ker je navdušen turni smučar, mu je zimski čas še posebej pri srcu, poleti pa smuči zamenja za gorsko kolo in raziskuje Dolomite. Z razstavo Od sončnega vzhoda do zahoda vam želi približati podobe, ki so ga na njegovih pohodih po visokogorju posebej prevzele. Roka lahko spremljate na blogu: Od sončnega vzhoda do zahoda in kar je vmes.

Razstava bo na ogled do 27. februarja 2019.

razstava

Fotografije: Jožef Kozel

Predstavitev avtorja

Rok Eržen se fotografiji posveča zadnji dve desetletji. V svoj objektiv najraje lovi motive iz narave in vse, kar je povezano z življenjem v visokogorju. Poseben izziv mu predstavljajo fotografije, ki nastanejo v trenutkih s posebno svetlobo, ko se rojeva jutro ali pa se je dan že prevesil v noč. Sam pravi, da je najlepši del dneva takrat, ko na nebu sije na tisoče zvezd ali ko vzhajajoče sonce pozlati zasnežene gorske vršace. Takrat lahko v objektiv ujame lepoto trenutka v razkošju posebne svetlobe in ga shrani za vedno. Kot mnogi fotografi je tudi Rok popotnik, ki najraje zahaja v visokogorje. Do sedaj je obiskal že sedem štiritisočakov v Peninskih Alpah, na meji med Italijo in Švico. Ker je navdušen turni smučar, mu je zimski čas še posebej pri srcu, poleti pa smuči zamenja za gorsko kolo in odkriva skrite kotičke v Dolomitih. Z razstavo Od sončnega vzhoda do zahoda vam želi približati podobe, ki so ga na njegovih potepanjih posebej prevzele in jih je ovekovečil s fotografskim aparatom. Roka lahko spremljate na blogu: Od sončnega vzhoda do zahoda in kar je vmes.

ezgif.com gif maker

 

 Ana Brodnik, KIZC MORS.

 

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh