Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Bralna značka za odrasle v Slovenski vojski
A+ A-

Bralna značka v Sloveniji obstaja že od l. 1961. Bralna značka za odrasle pa letos vstopa že v osmo leto. Začeli so jo v Splošni knjižnici Ptuj in od tam se je širila tudi med druge knjižnice.

V letošnjem letu se jim pridružujemo tudi Knjižnično-informacijski center MO RS in s tem pripadniki Slovenske vojske. Organizatorji Bralne značke za odrasle so bili zelo veseli, da se jim bomo tudi pripadniki Slovenske vojske pridružili pri tej akciji.

S tem želimo sodelovati pri prizadevanju širjenja bralne kulture tudi med pripadniki Slovenske vojske, še posebej v letu, ko je Evropska prestolnica kulture v Sloveniji.

Z bralno značko za odrasle v Slovenski vojski vstopamo v mesecu aprilu, ki je zelo pomemben za knjigo, saj je 23. aprila svetovni dan knjige, ki ga organizira UNESCO.

V priponki je zloženka, kjer boste našli vsa navodila, kako se kot pripadniki Slovenske vojske lahko vključite v Bralno značko.

Ob zaključku Bralne značke (predvidoma v decembru 2012 bo zaključna prireditev v Ljubljani in Mariboru) bo prejel vsak posameznik knjižno nagrado, če bo zadostil pogojem, ki so navedeni v razpisu Bralne značke, kot je navedeno v zloženki.

Vmes bomo pripravili tudi kakšno bralno čajanko, knjigoljubno druženje in še kaj.


Prisrčno vabljeni k branju in želimo vam obilo prijetnega, sproščenega branja.


Zloženka BZ

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh