Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske otvoril razstavo 20 let tiskane besede v Slovenski vojski
A+ A-

Knjižnično-informacijski center MO RS je v sodelovanju z VVU XIII. r. mag. Marjanom Vešnarjem, iz Oddelka za mednarodne študije na Katedri za nacionalno obrambo PDRIU, v torek, 3. aprila 2012, v razstavnem prostoru nekdanje gimnazije na Vojkovi 55 a, pripravil otvoritev razstave z naslovom 20 let tiskane besede v Slovenski vojski. Razstava je eden izmed dogodkov v jubilejnem letu 2012, v katerem Knjižnično-informacijski center MO RS praznuje 20-letnico delovanja.

Ker je dejavnost centra najtesneje povezana z zbiranjem, obdelavo, hranjenjem in izposojo knjižničnega gradiva, je bila razstava posvečena predstavitvi tiskanih publikacij in drugega gradiva, ki je izhajalo v Slovenski vojski od leta 1991.

Razstavljene so revije (Slovenska vojska, časopisi enot in poveljstev), periodične publikacije (Sodobni vojaški izzivi, Vojaška zgodovina, Vojaško-šolski zbornik), vojaško-strokovni priročniki, učbeniki, skripte, monografske publikacije, tiskovine in zapisi na e-medijih.

Zbrane je nagovoril načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir mag. Dobran Božič. Urednica Sodobnih vojaških izzivov, dr. Liliana Brožič, je v nadaljevanju izpostavila pomen publikacij, ki jih izdaja Slovenska vojska, mag. Marjan Vešnar pa je predstavil razstavo in obiskovalce popeljal po njej.

Slovesnost je popestril recital Oj, ta soldaški boben v izvedbi Jelke Krošelj, Mirka Nidorferja in Jurka Starca iz Knjižnično-informacijskega centra.

 
Razstava bo na ogled do 10. maja 2012, od ponedeljka do petka med 7.30. in 17.00.

Vljudno vabljeni!


         

         


Foto: B. Toič

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh