Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Odprtje fotografske razstave des. Luke Mitrovića
A+ A-

 

V četrtek, 18. maja, je v organizaciji pripadnikov Knjižnično informacijskega in založniškega centra Centra vojaških šol potekalo odprtje fotografske razstave des. Luka Mitrovića. Fotograf des. Luka Mitrović se je z vojaško fotografijo začel ukvarjati že leta 2004 v 20. MOTB s fotografiranjem proslav.Od takrat v svoj objektiv ujame vsakodnevno vojaško življenje ter izzive v vojski. Hkrati pa vizualno ovekoveči dogodke znotraj Slovenske vojske, kot so proslave, obiski delegacij, zaključki šolanj in ostalo. Iz ljubezni do fotografije, si je želel ovekovečiti nepozabne trenutke vojaškega življenja in poudariti njegovo lepoto. Njegove fotografije se objavljajo na številnih spletnih straneh, v revijah in časopisih.

Na tokratni razstavi so prikazane njegove fotografije s fotoreportaže na športni humanitarni akciji športnice Bebe Ščap, ki je nekdanja pripadnica Slovenske vojske in zavzeta podpornica športno-humanitarnega društva Vztrajaj – Never give up, ki je zdaj že stara znanka ekstremnih športnih projektov z dobrodelno noto. Sodelovala je že v akciji Mateja Markoviča Srce Sloveniji, s katero je društvo Never Give Up dve leti zapored zbiralo sredstva za nakup šolskih potrebščin, že tri leta zapored pa pripravlja in izvaja svoje projekte.

 #Kalvarija111 – 24-urno vzpenjanje in sestopanje na priljubljeno mariborsko vzpetino Kalvarijo je bil že njen tretji projekt, ki je bil finančno namenjen Fundaciji za športnike iz socialno šibkejših okolij, katere ustanovitelj je Olimpijski komite Slovenije.

Moderatorja prireditve co. Natalija kristovič in co. Miroslav Nidorfer sta izvedla kratek intervju tako s fotografom Lukom Mitrovićem in športnico Bebo Ščap in so tako obiskovalci lahko več izvedeli o  težavnem fotografiranja športnega dogodka in telesnem naporu športnice v težavnih vremenskih pogojih.

V kulturnem programu je nastopila vokalna skupina Zvok, ki jo sestavljajo pripadniki Slovenske vojske. Udeležence odprtja razstave je pozdravil v imenu Centra vojaških šol namestnik poveljnika polk. Samo Zanoškar in s tem odprl tudi fotografsko razstavo.

Razstavo si lahko ogledate v prostorih KIZC v vojaškem objektu Kadetnica v Mariboru do konca avgusta 2017

 

                   2017 5 18 CVS RAZSTAVA KIC 7   2017 5 18 CVS RAZSTAVA KIC 2  

2017 5 18 CVS RAZSTAVA KIC 5

 

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh