Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

05.04.2017 vas vabimo na odprtje pregledne likovne razstave LEPOTE LETNIH ČASOV
A+ A-

Odprtje likovne razstave Lepote letnih časov

 

V sredo, 5. aprila, je v organizaciji pripadnikov Knjižnično informacijskega in založniškega centra Centra vojaških šol potekalo odprtje pregledne likovne razstave likovne skupine Stil Kulturnega društva Studenci - Maribor.

Kulturno društvo Studenci deluje s svojim kulturnim poslanstvom že dobrih 94 let, vse od leta 1923, ko je na Studencih zacvetelo Delavsko prosvetno društvo Enakost. V devetdesetletni zgodovini so delovale različne sekcije in, sicer od pevskih zborov do dramskih, folklornih, tamburaških, ročnodelskih in lutkovnih skupin. V zadnjih letih so najbolj aktivne kar štiri likovne skupine in literarno dramska skupina Vedrina, iz katere so se v kulturnem programu predstavili trije pesniki in, sicer Majda Senica, Peter Plavček ter Mira Uršič.

Razstavo je odprla predsednica Kulturnega društva Studenci Rozika Ogorevc, navzoče pa je pozdravil slikar Ervin Kralj, častni član Zveze kulturnih društev, ki je tudi čestital likovnikom za uspešno razstavo. Peter Plavčak, organizacijski vodja likovne skupine Stil, je predstavil avtorje likovnih del, Mira Uršič, akademska slikarka in mentorica skupine Stil, pa je predstavila smisel ter pomen pregledne razstave Lepote letnih časov.

Organizator Miroslav Nidorfer je ob zaključku obiskovalcem, ki so bili nad umetniškimi deli navdušeni, povedal, da naj jih domov spremlja košček pomladi, ki se rojeva tudi v kulturi vsakega srca. Razstavo si lahko ogledate v prostorih KZIC v vojaškem objektu Kadetnica v Mariboru do petka, 12. maja 2017.

Besedilo: co. Miroslav Nidorfer, prof. slov., bibl. spec., KIZC

Fotografije:  vojaški uslužbenec IX. razr. Katja Vlaj Golež, CVŠ

                   des. Jožek Kos, KIZC

 

 

Ogled galerije slik iz razstave 

  • Lepote_letnih_časov

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh