Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Otvoritev likovne razstave »Vrtnice« Sonje Skvarča v petek, 24. februarja 2017 ob 11.uri
A+ A-

  • Kruni_0025

 

Otvoritev likovne razstave »Vrtnice« Sonje Skvarča

KIZC Ljubljana, 24. februar 2017

 

 

Knjižnično-informacijski in založniški center MORS je v petek, 24. februarja 2017 ob 11. uri na razstavišču nekdanje vojaške gimnazije v Ljubljani pripravil otvoritev likovne razstave »Vrtnice« Sonje Skvarča. Slavnostni govornik na prireditvi je bil polkovnik Samo Zanoškar, namestnik poveljnika CVŠ. V svojem nagovoru je predstavil umetniško ustvarjanje avtorice, izpostavil pomen civilno-vojaškega sodelovanja in vlogo Knjižnično-informacijskega in založniškega centra pri organizaciji kulturnih prireditev.

 

Sonja Skvarča je ljubiteljska slikarka zrelejše generacije in oseba z mnogimi umetniškimi talenti. Z likovnim ustvarjanjem se ukvarja predvsem zadnjih petnajst let. Njene »Vrtnice«, ki so prevladujoč motiv in rdeča nit tokratne razstave skupaj s šopki cvetja na najbolj sofisticiran način napovedujejo prihajajoči pomladni čas. Čas, ko praznujemo slovenski kulturni praznik, dan žena in materinski dan. Čeprav avtorica slika tudi krajine, tihožitja in portrete, pa je ravno cvetje njen najljubši motiv, ki ga s prefinjenim občutkom za detajle vedno znova odkriva  in upodablja.

 

Prireditev, ki jo je povezovala Jelka Krošelj, je popestril tudi nastop kvarteta flavt Orkestra Slovenske vojske v zasedbi Ana Šalamon, Vanja Ivanković, Anja Brglez Ovnik in Klavdija Feguš.

 

Razstava bo na ogled do 14. aprila 2017.

 

Vabljeni.

Ana Brodnik, KIZC MORS.

 

 

 

 

 

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh