Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Otvoritev likovne razstave Vere Auguštin MOJE SLIKE - TO SEM JAZ
A+ A-

 

V četrtek, 9. februarja, je potekalo odprtje likovne razstave »Moje slike – to sem jaz« v razstavišču knjižnice v Vojaškem objektu Kadetnica. S svojimi likovnimi deli se je predstavila ljubiteljska slikarka Vera Avguštin iz Slovenske Bistrice.

 

Razstava je bila posvečena slovenskemu kulturnemu prazniku, Prešernovemu dnevu.

Povezovalec in organizator programa co. Miroslav Nidorfer je izpostavil, da je vsak od nas  del kulture in vsak od nas kulturo tudi oblikuje. Prešernov dan je zaradi svoje vsebine posvečen vsakemu izmed nas. Vsakega ta dan vabi, da bi po svojih močeh in talentih prispeval h kulturi življenja v našem okolju.

Obiskovalce je pozdravil namestnik poveljnika Centra vojaških šol polkovnik Samo Zanoškar, ki je poudaril pomen  Vojaška objekta Kadetnica, ki je odprt tudi za kulturo in povezovanje s civilnim okoljem.

O avtorici likovne razstave Veri Avguštin je spregovoril njen likovni mentor Drago Kopše, ki je prikazal razvoj avtoričine likovne poti. Najraje slika motive iz narave, iz njenega ožjega in širšega okolja, zato so slike večinoma krajinarske. Narava je zanjo neizčrpen, najlepši in najpopolnejši vir navdiha. Tako poskuša motive iz narave prenesti na platno  čim bolj realistično. Rada se udeležuje raznih likovnih kolonij, kot so ex tempore Žetale, likovna kolonija v Destrniku, Forma viva Makole, kolonija v Studenicah, na Štatenbergu in drugo. Sodelovala je na mnogih skupinskih razstavah in imela že precej samostojnih razstav.                                                                    

V letu 2011 je dobila certifikat na področju likovnega ustvarjanja pri Zvezi likovnih društev Slovenije. Leta 2016 se je udeležila tudi Španzlove slikarske šole v Sl. Bistrici z namenom, da si izpopolni likovno znanje. Aktivno sodeluje v likovnem društvu Ustvarjalec Majšperk in v likovnem društvu  Zg. Polskava. Samostojne razstave je imela: grad Štatenberg, Mercator center na Ptuju, Hotel Leonardo Sl. Bistrica, NKMB Sl. Bistrica, Knjižnica Sl. Bistrica, dvorana AP Majšperk, Terme Olimje, Dom krajanov Makole, grad Sevnica, Kulturni center Rogaška Slatina in drugo. Leta 2016 je sodelovala tudi na regijski razstavi v Lenartu pod pokroviteljstvom JSKD.   

 

  • 2_091021d086

                                                                                         

V kulturnem programu je nastopila vokalna skupina Zvok, ki jo sestavljajo pripadniki Slovenske vojske.

Številni obiskovalci so bili navdušeni nad umetniškimi deli, prireditvijo in izjemnim petjem vokalne skupine Zvok.

Likovna razstava je bila organizirana v sklopu prireditev Knjižnično-informacijsko založniškega centra.

Razstava bo odprta do konca marca 2017

Besedilo: co. Miroslav Nidorfer, prof. slov., bibl. spec., KIZC

Fotografije: desetnik Luka Mitrović, 72. brigada

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh