Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Otvoritev razstave »Vojna za Slovenijo 1991« KIZC, 15. september 2016
A+ A-

 

Otvoritev razstave »Vojna za Slovenijo 1991«

15. september 2016

 

Knjižnično-informacijski in založniški center MORS in Vojaški muzej Slovenske vojske sta ob petindvajseti obletnici vojne za Slovenijo, v četrtek, 15. septembra 2016, pripravila otvoritev razstave Vojna za Slovenijo 1991. Slavnostni govornik na prireditvi je bil generalmajor v pokoju Ladislav Lipič, predsednik ZVVS. V svojem govoru je izpostavil ključne mejnike v razvoju slovenskega naroda, med katerimi imata osamosvojitvena vojna in oblikovanje lastne državnosti poseben pomen. Razstava Vojaškega muzeja Slovenske vojske in Albina Mikuliča prinaša izbor fotografij in dokumentov o vojaški obrambi Republike Slovenije leta 1991. Vsebinsko je zasnovana v treh delih: prvi zajema predstavitev dogodkov, konec osemdesetih in v začetku devetdesetih let 20. stoletja, ki so pripeljali do oboroženega spopada junija 1991, drugi predstavi najpomembnejše oborožene spopade v vojni za Slovenijo, tretji pa odhod zadnjih vojakov JLA iz Slovenije ter prevzem popolne suverenosti nad njenim ozemljem. Prireditev, ki jo je povezovala Jelka Krošelj, je popestril nastop Maje Povše iz Orkestra Slovenske vojske. Razstava bo na ogled do 15. novembra 2016. Vabljeni.

 

 

Fotografije: Zvonko Krunić

 

  • Krunic_1

Otvoritev razstave »Vojna za Slovenijo 1991«

15. september 2016

 

Knjižnično-informacijski in založniški center MORS in Vojaški muzej Slovenske vojske sta v jubilejnem letu, ob petindvajseti obletnici vojne za Slovenijo, pripravila otvoritev razstave »Vojna za Slovenijo 1991«. Otvoritev bo v četrtek, 15. septembra 2016 ob 12. uri na razstavišču nekdanje vojaške gimnazije v Ljubljani.  Slavnostni govornik na prireditvi bo generalmajor Ladislav Lipič,  predsednik ZVVS.

 

 

Razstava Vojaškega muzeja Slovenske vojske prinaša izbor dokumentarnih fotografij in dokumentov, ki prikazujejo procese vojaške obrambe Republike Slovenije 1991. Vsebinsko je zasnovana v treh delih: prvi zajema predstavitev ključnih dogodkov, konec osemdesetih in v začetku devetdesetih let 20. stoletja, ki so pripeljali do oboroženega spopada konec junija 1991, drugi del predstavi najpomembnejše oborožene spopade v vojni za Slovenijo 1991, tretji del pa odhod zadnjih vojakov JLA iz Slovenije ter prevzem popolne suverenosti nad ozemljem Republike Slovenije.

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh