Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Zaključek Bralne značke za odrasle v Slovenski vojski 2015 in projekt Brati gore
A+ A-

V petek, 11. 12. 2015, smo v Kadetnica Maribor v knjižnica KIZC imeli zaključek Bralne značke za odrasle v Slovenski vojski 2015.

Bralno značko je zaključilo  16 bralk in bralcev, ki so izpolnili bralne kartončke in jih pravočasno oddali. V akcijo so se vključili: zaposleni v Slovenski vojski (13 udeležencev) in  družinski člani (3 udeleženci). Od tega je bilo 11 žensk in 5 moških.

Starostni razpon udeležencev je od 32 do 56 let. Glede izobrazbe so bili udeleženci od srednje šole do magisterija.

Hkrati je potekal projekt Brati gore ob mednarodnem dnevu gora.

Brati gore je iniciativa Nemškega predsedstva Alpski konvenciji 2015-2016 v okviru Mednarodnega dneva gora 2015. Osnovna ideja je spodbuditi dogodke posvečene branju alpske literature na različnih mestih v Alpah na Mednarodni dan gora (11. december). Cilj iniciative je promocija moderne alpske literature in alpske kulture, ki predstavljata pomemben del Alp, kot jih poznamo.

Odlomek iz rokopisnega dnevnika Ivan Matičič: Skozi plamene 1. svetovne vojne - po neskončni poti s slovenskim planinskim polkom je prebral  maj. mag. Zvezdan Marković. Marjan Vešnar nam je predstavil Lepote slovenskih gora  in kot organizator planinskih izletov za pripadnike Slovenske vojske je predstavil različne planinske izlete za l. 2016. Miroslav Nidorfer, prof., bibl. spec. je predstavil  knjigo Boštjan Šaver: Nazaj v planinski raj – alpska  kultura slovenstva in mitologija Triglava  in pomen Slovenske vojske v gorništvu.

Pripravljena je bila tudi priložnostna razstava na temo gora in pomenu Slovenske vojske v gorništvu.

Pripravil in foto: Miroslav Nidorfer, prof., bibl. spec

 

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh