Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Učne metode in razvoj učiteljeve metodične kompetence
A+ A-

 

1Ucne metode naslovnica

Kratka vsebina Kratka vsebina:

Učiteljeva metodična kompetenca predstavlja pomemben del posameznikove didaktične kompetence in temelj njegove pedagoške odličnosti. Monografija v teoretičnih izhodiščih in v empiričnem delu osvetljuje problematiko učnih metod in razvoj učiteljeve metodične kompetence. Predstavljeni so pogledi različnih avtorjev, njihove opredelitve in klasifikacije učnih metod, na temelju katerih je oblikovana klasifikacija učnih metod glede to, kje je vir informacij, ki prihajajo do učenca v procesu pridobivanja novega znanja, razvijanja spretnosti in oblikovanja značaja. Učne metode so opredeljene kot teoretično utemeljeni ter raziskovalno in praktično preizkušeni načini dela oz. aktivnosti učencev in učiteljev v posameznih etapah učnega procesa, ki so usmerjeni k uresničevanju učnih ciljev oz. materialnih, funkcionalnih in vzgojnih nalog pouka.

Posebna pozornost je namenjena učnim metodam v funkciji učne diferenciacije in individualizacije, osvetljena pa je tudi povezanost med pojmi učna metoda, strategija pouka in didaktična strategija. Delo bogatijo rezultati kvalitativne empirične raziskave med učitelji o njihovih izkušnjah z učnimi metodami in opredeljevanjem procesa lastnega profesionalnega razvoja v metodični kompetenci.

cobiss burned  Gradivo si lahko rezervirate in izposodite v KIZC MO RSBibliotekar svetuje: za rezervacijo kliknite na ikono Cobiss.si

S klikom na povezavo preverite razpoložljivost gradiva v Knjižnično informacijsko založniškem centeru MO RS.

KIZC je specialna knjižnica v sistemu javne uprave in osrednja knjižnica MO RS. 

 

 

 

Rezervirajte svoj izvod v KIZC MO RS!


 

 

 

book search icon Za pregled kazala kliknite na naslovnico:

  • 1Ucne_metode_naslovnica

Nazaj  Nazaj na knjižne novosti

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh