Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Umor Franca Ferdinanda
A+ A-

 

naslovnica

Kratka vsebina Kratka vsebina:

Knjiga je zasnovana na še neobjavljenih pismih in redkih primarnih virih. King in Woolmansova pripovedujeta resnično zgodbo, ki je bila v ozadju tragične ljubezenske zgodbe in surovega umora, ki je zanetil 1. svetovno vojno. Poleti 1914 so v Evropi prevladovala tri velika cesarstva: Avstro-Ogrska, Rusija in Nemčija.

Štiri leta kasneje so vsa tri izginila v vrtincu 1. svetovne vojne. V ozadju knjige Umor Franca Ferdinanda se prepletata zgodovina evropskih dvorov in nežna ljubezenska zgodba. Priča smo dogajanju v družbi ob koncu starega zgodovinskega obdobja, polni privilegijev jalovega plemstva, kjer se dogajajo spletke in politični umori. Dobro stoletje po umoru v Sarajevu avtorja ponujata presenetljivo razlago dogodkov. Pojasnjujeta srbsko vpletenost v atentat, ter preverjata govorice o zaroti in neverjetni malomarnosti varnostnih služb tako na Dunaju kot v Sarajevu. Dogodki v Sarajevu so pahnili v nezavidljiv položaj tudi otroke umorjenega para, ki so ob izgubi staršev morali živeti v izgnanstvu, prenašati strahote nacističnih taborišč in govorice, ki so neupravičeno blatile starše. Knjiga se sooča s stoletjem polnim nenavadnih dogodkov in ponuja v branje človeško presunljivo zgodbo o ljubezni, ki so jo uničili umor, revolucija in vojna.

cobiss burned  Gradivo si lahko rezervirate in izposodite v KIZC MO RSBibliotekar svetuje: za rezervacijo kliknite na ikono Cobiss.si

S klikom na povezavo preverite razpoložljivost gradiva v Knjižnično informacijsko založniškem centeru MO RS.

KIZC je specialna knjižnica v sistemu javne uprave in osrednja knjižnica MO RS. 

 

 

 

 

 

Rezervirajte svoj izvod v KIZC MO RS!


 

 

 

book search icon Za pregled kazala kliknite na naslovnico:

  • kazalo

Nazaj  Nazaj na knjižne novosti

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh