Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Prodor v Posocju leta 1917
A+ A-

 

 naslovnica

Kratka vsebina Kratka vsebina:

Knjiga Blaža Torkarja in Mihe Kuharja je poglobljen prikaz pomena 12. soške ofenzive, ki je nedvomno bila kompleksna in zahtevna vojaška operacija tako z vidika načrtovanja in organizacije kot tudi načina izvedbe. Nemški strategi so v tej ofenzivi uresničili nov stil vodenja in poveljevanja – t. i. auftragstaktik –, gorsko bojevanje in razvoj taktike prodora.

V knjigi so natančno opisane bojne aktivnosti vojskujočih se strani, še posebno v začetnih dneh bojev, ko je ofenziva potekala na slovenskih tleh. Natančno so tudi analizirani vzroki za nemško-avstro-ogrsko zmago in italijanski poraz, predstavljena pa so tudi nova spoznanja o vlogi Erwina Rommla in nekaterih drugih nemških častnikov v 12. soški ofenzivi. Monografija tudi problematizira nekatere ustvarjene mite o tem nemškem vojskovodju in nazadnje tudi poudarja, zakaj je 12. soška ofenziva tako pomembna za razvoj vojaške stroke.

cobiss burned  Gradivo si lahko rezervirate in izposodite v KIZC MO RSBibliotekar svetuje: za rezervacijo kliknite na ikono Cobiss.si

S klikom na povezavo preverite razpoložljivost gradiva v Knjižnično informacijsko založniškem centeru MO RS.

KIZC je specialna knjižnica v sistemu javne uprave in osrednja knjižnica MO RS. 

 

 

Rezervirajte svoj izvod v KIZC MO RS!


 

 

book search icon Za pregled kazala kliknite na naslovnico:

  • _naslovnica

Nazaj  Nazaj na knjižne novosti

www.mo.gov.si Kolofon  | Nastavitve piškotkov Na vrh