Knjižnično-informacijski in založniški center

Arhiv založništva
A+ A-

 

molitvenikMolitvenik slovenskega vojaka

Molitvenik je publikacija, ki jo Vojaški vikariat z leti delovanja bogati in dopolnjuje. Sestavljen je iz osnovnih molitev katoliške cerkve ter različnih molitev, ki so nastajale na misijah in se nanašajo na različne situacije (rojstvo otroka, molitev za ženo, za poveljnika, na mirovni misiji, ob izgubi soborca ipd. ), v katerih se pripadnik SV lahko znajde.

 

 

 

 

 

Vojaškošolski zbornik12. številka Vojaškošolskega zbornika

Pred nami je 12. številka Vojaškošolskega zbornika, kjer so predstavljene tri najboljše zaključne naloge 21. generacije višjega štabnega šolanja. Teme nove številke se dotikajo sodobne vloge specialnih sil, vpliva bojnega stresa na vojaka in problematike preverjanja usposobljenosti večje enote s strani manjše (nosilne) enote. 

 

 

 

 

 

20let20 let v službi miru

20 let sodelovanja Republike Slovenije v mednarodnih operacijah in na misijah. Namen zbornika je prikazati razvoj sodelovanja predstavnikov RS v mednarodnih operacijah in misijah, od prve napotitve do danes.

 

 

 

 

 

 

Vojaškošolski zbornik11. številka Vojaškošolskega zbornika

Izšla je 11. številka Vojaškošolskega zbornika. V zborniku, ki je namenjen izobraževanju in obveščanju o dosežkih in izkušnjah na področju vojaškega izobraževanja, usposabljanja in izpopolnjevanja, so predstavljene izbrane zaključne naloge 20. generacije slušateljev Višjega štabnega tečaja Poveljniško-štabne šole.

 

 

 

 

 

Mali priročnik za sprejemanjeMali priročnik za sprejemanje odločitve

Priročnik razlaga načela in razlike, ki nastajajo na različnih ravneh odločanja. Pripadnike SV želi naučiti ali spomniti, kaj je odločanje in kako deluje miselni proces na različnih ravneh ter prepoznati razlike pri procesih odločanja na osebni, neposredni in posredni ravni, pa tudi višje.

 

 

 

 

Nazaj  Nazaj 

www.mo.gov.si Kolofon Na vrh