Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice
  • (Pomoč)
  • A-
  • A+
  • English (UK)
  • Slovenščina

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
Vrsta gradiva: * po starem in bolonjskem študiju
Jezik:
Išči po:
Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 22
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Merila, metode in postopki za ocenjevanje poveljstev in enot
2011

Najdeno v: osebi
Ključne besede: vojaške enote, motorizirana pehota, pehotni motorizirani bataljon
Objavljeno: 29.11.2012; Ogledov: 10149; Prenosov: 252
.pdf Polno besedilo (4,61 MB)

2.
Zaščita sil SIKON Isaf : diplomsko delo višješolskega študijskega programa
Dejan Gumzar, 2013

Opis: Šestnajst let delovanja SV v operacijah kriznega odzivanja daje pripadnikom in pripadnicam Slovenske vojske visoko strokovno oceno, prispevek k utrjevanju mednarodnega miru in ugleda Slovenije ter Slovenske vojske. Afganistan je dežela v srednji Aziji in ima nekaj več kot 31 milijonov prebivalcev, za katere so značilni popolnoma drugačna kultura, navade, miselnost in vedenje, kot smo jih navajeni v Evropi in Sloveniji. Lokalni poglavarji krojijo usodo ter določajo vedenje in življenje po svojih zakonih in pravilih. Menjave režimov in različni interesi nekaterih držav povzročajo nestabilne politično-varnostne razmere zadnjih 30 let. Še vedno ima pomemben vpliv nekdanji talibanski režim, ki si prizadeva za ponoven prevzem oblasti. Oktobra2013 je naloge prevzel že 20. kontingent Slovenske vojske. Naloge in varnostne razmere v operacijah kriznega odzivanja v Afganistanu so določale način opremljanja z oborožitvijo in opremo, izbor pripadnikov in enot SV, vrste usposabljanj in priprav. Izzivi pripadnikom SIKON Isaf so zagotavljati stabilno okolje, opravljati delegirane naloge in sodelovati z drugimi zavezniškimi silami. Za uspešno reševaje izzivov pa je treba upoštevati načelidelovanja vojaških sil v operacijah v podporo miru: varnost in zaščito. Zaščita sil je dejansko ukrepanje zoper varnostne grožnje, ki povzročijo proces načrtovanja ustreznih zaščitnih ukrepov. SV ima za to določene dokumente, ki podrobneje opredeljujejo zaščito sil. Temeljni dokumenti so Vojaška doktrina, Direktiva o zaščiti sil v Slovenski vojski in Natova Doktrina za zaščito sil AJP-3.14. Namen naloge je predstaviti Natovo Doktrino za zaščito sil AJP-3.14 kot temeljni dokument za izdelavo direktive o zaščiti sil v Slovenski vojski, ki te temelje nadgrajuje za vsako varnostno okolje in razmere. Direktivo uporabljamo, da opredelimo ukrepe, s katerimi zaščitimo moštvo, objekte, opremo, delovanja in aktivnosti pred grožnjami in nevarnostmi.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: Slovenska vojska, Doktrina za zaščito sil AJP-3.14., Direktiva o zaščiti sil v SV, SIKON Isaf, Afganistan
Objavljeno: 03.02.2014; Ogledov: 9810; Prenosov: 131
.pdf Polno besedilo (2,46 MB)

3.
Lahko bojno letalstvo v protiuporniškem delovanju : diplomsko delo višješolskega študijskega programa
Igor Prelog, 2014

Opis: Naloga proučuje uporabo lahkega bojnega letalstva v protiuporniških operacijahv nekaterih oboroženih spopadih od 2. svetovne vojne do danes. Primerja načine uporabe lahkega bojnega letalstva ter sodobna lahka bojna letala v različnih protiuporniških vojnah v tem obdobju. Ugotavlja možnosti uporabe letala Pilatus PC-9, ki je v uporabi tudi v Slovenski vojski, v bodočih protiuporniških operacijah zavezništva NATO.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: protiuporništvo, lahko bojno letalstvo, letalska podpora
Objavljeno: 22.01.2015; Ogledov: 8514; Prenosov: 122
.pdf Polno besedilo (1,78 MB)

4.
5.
6.
Priročnik Psihologija vodenja : razvoj vodenja in enote ter njeno delovanje na misiji
Gregor Jazbec, 2015

Najdeno v: osebi
Ključne besede: elektronske knjige
Objavljeno: 30.10.2015; Ogledov: 9992; Prenosov: 825
.pdf Polno besedilo (1,11 MB)

7.
Mali priročnik za sprejemanje odločitve
Primož Bantan, Gorazd Sagadin, Miran Kristovič, Marko Unger, 2016

Najdeno v: osebi
Objavljeno: 29.06.2016; Ogledov: 8310; Prenosov: 418
.pdf Polno besedilo (496,11 KB)

8.
9.
Priročnik za podčastnika Slovenske vojske
2018

Opis: Priročnik je namenjen vojakom in podčastnikom Slovenske vojske na vseh voditeljskih dolžnostih, od vodij posadk in skupin do brigadnih enotovnih podčastnikov, kot tudi inštruktorjem in učiteljem v sistemu vojaškega izobraževanja in usposabljanja. V njem bodo našli uporabne nasvete pri uresničevanju poslanstva podčastniške podporne linije in vizije podčastniškega zbora Slovenske vojske.
Najdeno v: osebi
Objavljeno: 16.01.2018; Ogledov: 7018; Prenosov: 583
.pdf Polno besedilo (1,56 MB)

10.
Psihološka dejavnost v SV. Zv. 1, Srečno na poti
Romana Rupar, Petra Resman, 2018

Opis: Brošura vsebuje nasvete za pripadnike SV, ki odhajajo na mirovne operacije, službovanje ali šolanje v tujino, in njihove svojce. V času zaposlitve in razvijanja kariere v SV se od pripadnika lahko zahteva, da iz različnih razlogov prevzame dolžnost, zaradi opravljanja katere je za daljše ali krajše časovno obdobje ločen od svojcev in prijateljev. Pogosto imamo pri tem v mislih pripadnike in pripadnice, ki so napoteni na območja kriznih žarišč, kjer se vključujejo v mirovne operacije, vse več pa je tudi takšnih, ki dela in naloge opravljajo v mednarodnih poveljstvih ali so napoteni na šolanje v tujino, kamor jih družina ne more spremljati.
Najdeno v: osebi
Objavljeno: 05.10.2018; Ogledov: 6997; Prenosov: 67
.pdf Polno besedilo (1,37 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh
www.mo.gov.si Kolofon   | Nastavitve piškotkov Na vrh