Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice
  • (Pomoč)
  • A-
  • A+
  • English (UK)
  • Slovenščina

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
Vrsta gradiva: * po starem in bolonjskem študiju
Jezik:
Išči po:
Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Perspektiva pehote Slovenske vojske
Damjan Slivečka, 2020

Opis: Naloga obravnava perspektivo pehote Slovenske vojske. Skozi pregled in analizo normativnih, strateških in planskih podlag ter analizo doktrinarnih zahtev pehote sem pripravil predlog oblikovanja osnovne pehotne enote za bojevanje. Srednji pehotni bataljon predstavlja osnovno enoto Srednje bataljonske bojne skupine, katera prestavlja ključen prispevek Republike Slovenije k zagotavljanju mednarodne nacionalne varnosti. Za odvračanje vojaške grožnje Republiki Sloveniji v spremenjenih varnostnih razmerah ter zagotavljanje suverenosti kopenskih meja sem predstavil predlog oblikovanja pehotne brigade SV ter možnosti vzpostavitve brigadnih bojnih skupin.
Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...k zagotavljanju mednarodne nacionalne varnosti. Za odvračanje vojaške grožnje Republiki Sloveniji v spremenjenih varnostnih razmerah...
Ključne besede: srednja pehota, srednja bataljonska bojna skupina, vojaške zmogljivosti
Objavljeno: 13.05.2020; Ogledov: 37; Prenosov: 23
Gradivo je na voljo samo prijavljenim uporabnikom!

2.
Razvoj gorskih zmogljivosti v Slovenski vojski
Bernard Polanec, 2020

Opis: Skladno s Srednjeročnim obrambnim programom Republike Slovenije iz leta 2018 bo Slovenska vojska v letu 2018 do 2023 razvijala tudi lahko pehoto, eno ključnih vojaških zmogljivosti v Slovenski vojski, v katero uvrščamo motorizirane in gorske pehotne enote. Razvoj lahke pehote, točneje gorskih zmogljivosti ocenjujemo kot ustrezen cilj Slovenske vojske, vendar smo mnenja da trenutni razvoj omenjenih zmogljivosti ni ustrezen, saj naj bi omenjeni razvoj potekal že dve leti, le tega pa ni moč čutiti, ne videti. Glede na zgoraj navedeno smo v zaključni nalogi z naslovom Razvoj gorskih zmogljivosti v Slovenski vojski postavili dve raziskovalni vprašanji ter v nadaljevanju na podlagi ugotovljenih dejstev, lastnih izkušenj in znanja podali odgovore na omenjeni vprašanji. Ključni del zaključne naloge je predlaganje določenih rešitev, ki bi zagotavljale ustrezen razvoj gorskih zmogljivosti v Slovenski vojski. Z zaključno nalogo želimo izpostaviti, opozoriti strokovno javnost na trenutno, kritično stanje gorskih zmogljivosti v Slovenski vojski, kjer vzporedno podajamo tudi določene predloge, rešitve za omenjeno situacijo.
Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ... vojaške gorske zmogljivosti, gorsko bojevanje, Republika Slovenija, Slovenska...
Ključne besede: vojaške gorske zmogljivosti, gorsko bojevanje, Republika Slovenija, Slovenska vojska
Objavljeno: 15.05.2020; Ogledov: 13; Prenosov: 9
Gradivo je na voljo samo prijavljenim uporabnikom!

3.
Vpliv razvoja umetne inteligence na nacionalno varnost
Mojca Pešec, 2020

Opis: Razvoj umetne inteligence bo pomembno vplival na mednarodno varnost in uporabo vojaškega instrumenta moči. Priprava na posledice, ki jih bo prinesel razvoj umetne inteligence, je ena od pomembnejših nalog za strokovnjake in odločevalce na področju nacionalne varnosti. Pri razvoju vojaških zmogljivosti se umetna inteligenca vključuje v obveščevalne, opazovalne in aplikacije za potrebe izvidovanja ter nadziranja, v logistiko, kibernetske operacije, informacijske operacije, sisteme poveljevanja in kontrole, polavtonomna in avtonomna vozila ter ubojne avtonomne oborožitvene sisteme.Revolucija na področju umetne inteligence se ne bo zgodila jutri. Politike, ki bodo pripravljene vnaprej, in znanje, ki ga bodo posedovali oblikovalci teh politik in odločevalci, lahko pomagajo pri upravljanju neznank, ki so pred nami.
Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...umetna inteligenca, nacionalna varnost, vojaški instrument moči, vojaške zmogljivosti, odločevalci...
Ključne besede: umetna inteligenca, nacionalna varnost, vojaški instrument moči, vojaške zmogljivosti, odločevalci
Objavljeno: 09.06.2020; Ogledov: 4389; Prenosov: 68
.pdf Polno besedilo (358,18 KB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh
www.mo.gov.si Kolofon   | Nastavitve piškotkov Na vrh