Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice
  • (Pomoč)
  • A-
  • A+
  • English (UK)
  • Slovenščina

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
Vrsta gradiva: * po starem in bolonjskem študiju
Jezik:
Išči po:
Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Šolanje kandidatov za častnike : primerjalna analiza
Aleš Obreht, 2010

Opis: Današnje sodobne organizacije želijo imeti med svojimi vrstami kadre, ki so izobraženi, usposobljeni in izurjeni za najrazličnejša dela. Sodobna vojska kot organizacija ni izjema, saj mora zaradi specifičnih nalog, ki jih opravljajo njeni pripadniki, na izobraženost, usposobljenost in izurjenost njenega kadra dajati še večji poudarek. Ravno zaradi pomembnosti šolskega sistema sem v zaključni nalogi primerjal dva vojaška šolska sistema in sicer Šolo za častnike s prehodom iz fakultetnega programa obramboslovje - vojaški modul in Royal Military Academy Sandhurst v Angliji. Tako sem ob zaključku med seboj primerjal izbrane indikatorje, prišel do različnih ugotovitev in podal alternativne rešitve za slovenski vojaški šolski sistem. Ob koncu sem prišel do zaključka, da je za slovenski vojaški šolski sitem najboljši modularni način šolanja v primeru, da se modularni način prične izvajat na preostalih fakultetah in da se spremeni način selekcijskega postopka ter način podeljevanja štipendij.
Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...šola za častnike, Royal Military Academy Sandhurst, selekcija, vojaški modul...
Ključne besede: šola za častnike, Royal Military Academy Sandhurst, selekcija, vojaški modul
Objavljeno: 12.04.2012; Ogledov: 8294; Prenosov: 843
.pdf Polno besedilo (481,81 KB)

2.
Optimizacija šolanja pilotov Slovenske vojske : zaključna naloga
Marko Lipovac, 2010

Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...vojaški pilot, častnik, šolanje, usposabljanje, selekcija, letenje...
Ključne besede: vojaški pilot, častnik, šolanje, usposabljanje, selekcija, letenje
Objavljeno: 13.04.2012; Ogledov: 9034; Prenosov: 184
.pdf Polno besedilo (993,30 KB)

3.
Usposabljanje ostrostrelcev : zaključna naloga
Vesna Škof, 2012

Opis: Usposabljanje ostrostrelcev je za Slovensko vojsko pomembna tema, saj so ostrostrelci del naše organizacije, pa vendar podatki o njihovem usposabljanjuniso pogosta tema pogovora. Zato sem se odločila, da s to zaključno nalogo predstavim usposabljanje ostrostrelcev v SV in ga primerjam zusposabljanjem ostrostrelcev marincev v ZDA. Zaključna naloga je razdeljena na več delov. Prvi del je splošni o ostrostrelcih in vsebuje predvsem teoretične podatke o opremi ostrostrelcev in njihovem delovanju. Drugi del pa govori o usposabljanju ostrostrelcev v SV, kjer sem podrobneje predstavila in opisala selektivni postopek, predmetnik ter vse teme, ki se jih kandidati učijo na takem tečaju. Poleg usposabljanja ostrostrelcev v SV, sem opisala tudi usposabljanje ameriških marincev za ved ostrostrelca. V zadnjem delu pa sem poskušala skozi primerjavo med usposabljanjem ostrostrelcev v SV in pri ameriških marincih prikazati, kako bi lahko usposabljanje ostrostrelcev v SV izboljšali in na kakšen način bi ohranjali ter nadgradili njihovo znanje. Za izdelavo zaključne naloge sem uporabila veliko različnih virov in pri zbiranjugradiva ugotovila, da je veliko tem, ki se jih kandidati učijo med usposabljanjem, javnosti skritih. Zato je bilo zbiranje virov precej težavno, podatki, ki sem jih navedla v zaključni nalogi, pa niso tajni. Pri vpogledu naširšo sliko te teme so pripomogli tudi nekateri kandidati, ki so se tega tečaja v SV in ZDA udeležili.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: ostrostrelec, usposabljanje ostrostrelcev, ostrostrelci marinci v ZDA, selekcija
Objavljeno: 08.03.2013; Ogledov: 9884; Prenosov: 1004
.pdf Polno besedilo (602,31 KB)

4.
Odločitveni model za ocenjevanje kandidatov za šolo za častnike
Matjaž Ogrinc, 2011

Opis: Diplomsko delo se loteva postopka izbora najprimernejših kandidatk in kandidatov za šolanje na Šoli za častnike Slovenske vojske. Izbor je zapleten proces, saj le pravilno izbran in usposobljen častniški kader zagotavlja kvalitetno delo v Slovenski vojski in hkrati dviguje njen ugled doma in po svetu. Cilj naloge je razvrstitev in izbor najprimernejših kandidatov, ki sodelujejo na selekciji in bodo napoteni na šolanje v Šolo za častnike. Problem smo rešili z izgradnjo modela za večparametrsko odločanje. Odločitveni model je predstavljen z izbranimi kriteriji, ki so najbolj pomembni za končno oceno in razvrstitev kandidatov. Pri modeliranju večparametrskega modela smo uporabili metodo za večparamtrsko odločanje Kepner-Tregoe, katero smo prenesli v elektronsko preglednico programa MS Excel. Odločitveni model za ocenjevanje častnikov Slovenske vojske omogoča vrednotenje in analizo končnih ocen ter s tem izbor najprimernejših kandidatov. Za preizkus pravilnosti delovanja modela smo izvedli "kaj-če" analizo.
Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...šola za častnike, selekcija, večparametrsko odločanje...
Ključne besede: šola za častnike, selekcija, večparametrsko odločanje
Objavljeno: 17.09.2019; Ogledov: 5315; Prenosov: 110
.pdf Polno besedilo (1,33 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh
www.mo.gov.si Kolofon   | Nastavitve piškotkov Na vrh