Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice
  • (Pomoč)
  • A-
  • A+
  • English (UK)
  • Slovenščina

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
Vrsta gradiva: * po starem in bolonjskem študiju
Jezik:
Išči po:
Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Vpliv vodenja na organizacijsko kulturo v vojaški organizaciji
Boštjan Tomc, 2018

Najdeno v: osebi
Ključne besede: organizacijska kultura, vojaška organizacija, vodenje, vojaško vodenje
Objavljeno: 05.02.2019; Ogledov: 5192; Prenosov: 222
.pdf Polno besedilo (1,19 MB)

4.
Vodenje potapljaške enote
Aleš Anžič, 2018

Opis: OSPD (odred za specialno podvodno delovanje) je enota, ki je namenjena odkrivanju, identifikaciji, nevtralizaciji, odstranjevanju in uničevanju eksplozivnih naprav, ki predstavljajo nevarnost osebju, infrastrukturi in materialnim sredstvom, ter sodeluje pri iskanju in reševanju na morju in celinskih vodah. Deluje znotraj 430. MOD (mornariški divizijon) skupaj z odredom patruljnih ladij in logistično enoto vojašnice. OSPD je eddina potapljaška enota v SV, v diplomsem delu je opisan način pridobivanja potapljaškega kadra, težave s katerimi se srečuje vodja potopljaške enote na področju kadrovanja. Opisane so prednosti in slabosti udeležbe na vajah in usposabljanjih, doma in v tujini ter izivi s katerimi se srečuje vodja pri organizaciji le teh. Našteti so predpisi in zakoni, ki urejajo področje vojaškega potapljanja. V sklepu sopredlagane možne rešitve in pozitvne ter negativne plati vodenja potapljaške enote. Vodenje potopa je skupek dejavnosti, ukrepov in postopkov, ki jih upoštevajo vsi subjekti potapljanja, od poveljstva pomorske enote, potapljaške enote, subjektov infrastrukture (odgovorne osebe, ko se preiskuje luško infrastrukturo, ladijske doke, jezove hidroelektrarn %) do neposrednih izvajalcev naloge, da se zagotovi varno in kakovostno opravljanje naloge (poročnik bojne ladje Iztok Stančič, poročnik bojne ladje Valdi Pucer, poročnik fregate Miran Balažic in poročnik fregate Miroslav Jug, 2011). Kot poglavitna dejavnost potapljaške enote je vodenju potopa namenjeno celo poglavje. Opisana je shema organiziranosti potopa in našteti vsi organi, ki so udeleženi na samem potopu ter njihova odgovornost in naloge. Našteti so dokumenti načrtovanja in evidentiranja potapljaških aktivnosti ter dejavniki, ki vplivajo na spremembo oziroma prilagajanje same sheme.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: odred za specialno podvodno delovanje, OSPD, vodenje potopa
Objavljeno: 06.02.2019; Ogledov: 5260; Prenosov: 180
.pdf Polno besedilo (1,76 MB)

5.
Izgorelost pripadnikov Slovenske vojske in preprečevanje pojava izgorelosti
Zoran Lukić, 2019

Opis: Ljudje so včasih, za razliko od danes, ko je tempo življenja iz dneva v dan hitrejši, živeli bolj umirjeno. Neustavljiv tempo nas v današnjem času tako na zasebnem kot tudi na službenem področju vedno bolj potiska v kot. To se nam dogaja zaradi dolgih urnikov, pritiskov, kratkih rokov, slabih medosebnih odnosov. Od zaposlenih se na delovnih mestih iz leta v leto zahteva vedno več. Obvladovati in pokrivati je potrebno vedno več področij dela. Zaposleni za doseganje rokov delovne obveznosti pogosto odnašajo s seboj domov in opravljajo nadurno delo. Čeprav imajo delavci kopico nerešenih nalog, jim njihovi nadrejeni dodajajo še več novih. Zaposleni si kljub preobremenjenosti ne upajo reči ne, ker se bojijo izgube službe. Posledica vsega tega je manj časa za prostočasne aktivnosti. Tako na delovnem mestu kakor tudi v privatnem življenju želijo blesteti na vseh področjih; od starševstva, prijateljstva in udejstvovanja na družbenih omrežjih. Kopičenje stisk, pritiskov in stresnih situacij lahko človeka privede do izgorelosti. Izgorelost je bolezen, ki ima dolgotrajne negativne posledice za posameznika in za organizacijo, zato je ključnega pomena, da se prvi znaki prepoznajo pravočasno in se zoper njih pravilno in pravočasno ukrepa. V teoretičnem delu diplomske naloge sem opredelil pojem izgorelosti, za katerega sem predpostavljal, da je pogosto prisoten med pripadniki Slovenske vojske (v nadaljevanju SV). V raziskovalnem delu diplomske naloge sem raziskoval poznavanje, pojavnost ter najpogostejše pokazatelje izgorelosti med pripadniki SV. Prav tako sem preverjal učinkovitost spoprijemanja zaposlenih v SV z izgorelostjo ter vzroke in posledice, ki privedejo do izgorelosti na delovnem mestu. Analiza raziskovalnih podatkov je pokazala, da pripadniki Slovenske vojske večinoma pravočasno prepoznajo znake izgorelosti in se z njimi znajo tudi učinkovito in pravočasno spopasti.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: Slovenska vojska, stres, izgorelost, pokazatelji stresa, pokazatelji izgorelosti, preprečevanje izgorelosti
Objavljeno: 14.01.2020; Ogledov: 4837; Prenosov: 376
.pdf Polno besedilo (597,56 KB)

6.
Upravljanje s tveganji
Mojca Rapotec, 2016

Najdeno v: osebi
Ključne besede: tveganja, komunikacijski in informacijski sistem, upravljanje, telekomunikacijski sistemi
Objavljeno: 04.06.2020; Ogledov: 4408; Prenosov: 16
.pdf Polno besedilo (443,12 KB)

7.
Voditeljstvo
Robert Simonič, 2018

Najdeno v: osebi
Ključne besede: vojaško voditeljstvo, prezentacija
Objavljeno: 08.03.2022; Ogledov: 24; Prenosov: 11
Gradivo je na voljo samo prijavljenim uporabnikom!

8.
Načrtovanje delovanja.Tema 1: Proces bojnega odločanja "Troop leading procedures"
Robert Simonič, 2016

Najdeno v: osebi
Ključne besede: bojno odločanje, ukazi, poveljnik čete
Objavljeno: 08.03.2022; Ogledov: 9; Prenosov: 5
Gradivo je na voljo samo prijavljenim uporabnikom!

9.
Načrtovanje delovanja. Tema 1: Proces bojnega odločanja »Troop Leading Procedures«
Robert Simonič, 2016

Najdeno v: osebi
Ključne besede: bojno odločanje, ukazi, poveljnik čete
Objavljeno: 08.03.2022; Ogledov: 16; Prenosov: 9
Gradivo je na voljo samo prijavljenim uporabnikom!

10.
Načrtovanje delovanja
Robert Simonič, 2014

Najdeno v: osebi
Ključne besede: vojaško voditeljstvo, prezentacija
Objavljeno: 08.03.2022; Ogledov: 11; Prenosov: 7
Gradivo je na voljo samo prijavljenim uporabnikom!

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh
www.mo.gov.si Kolofon   | Nastavitve piškotkov Na vrh