Our website uses cookies. For some of them we need your consent. Edit consent...

MoD Library and Information System

Search the digital library catalog
  • (Pomoč)
  • A-
  • A+
  • English (UK)
  • Slovenščina

Query: search in
search in
search in
search in
Work type: * old and bolonia study programme
Language:
Search in:
Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Vzdrževanje zrakoplovov Slovenske vojske prek zunanjih izvajalcev oziroma javno-zasebnega partnerstva : zaključna naloga
Bojan Martinšek, 2012

Abstract: Potrebe in zahteve v vzdrževalnem procesu zrakoplovov SV so vzpodbudile pristojne organe ministrstva k sklepanju generalnih komisijskih pogodb, katere je ministrstvo za obrambo sklenilo s posameznimi komisionarji, pravnimi subjekti v R Sloveniji, v katerih je opredeljeno vzdrževanje posameznih tipov zrakoplovov, opreme ali dodatne opreme, ki je vgrajena na zrakoplovih Slovenske vojske ( v nadaljevanju SV). Potrebno je razmisliti o uporabi direktnih pogodb med Ministrstvom za obrambo in posameznimi zunanjimi izvajalci. Sedaj poteka preko komisijskih pogodb, kjer je ministrstvo naročnik, izvajalec pa je reprezentativno podjetje v Sloveniji, ki je v osnovi samo posrednik pri oddaji naročila nabave oziroma naročila storitve.
Found in: osebi
Keywords: generalne pogodbe, komisionarji, zunanji izvajalci
Published: 17.10.2017; Views: 5888; Downloads: 53
.pdf Fulltext (498,01 KB)

3.
Implementacija programske rešitve SAP kot podpora vzdrževanju zrakoplovov Slovenske vojske : zaključna naloga
Bojan Trafela, 2012

Abstract: Zaključna naloga obsega pogled na implementacijo programske rešitve SAP na MORS s poudarkom na implementaciji modula za podporo vzdrževanju zrakoplovov slovenske vojske. V nalogi bom z analizo nastavitve sistema prikazal njegove zmogljivosti pri zagotavljanju elektronskega vodenja podatkov o vzdrževanju zrakoplovov SV. Med večjimi izzivi obravnavane implementacije je bil popis vseh poslovnih procesov in vzdrževalnih dogodkov. Pri vzdrževanju zrakoplovov SV je potrebno namreč upoštevati tako aktualne civilne kot vojaške predpise. Osnovno vodilo je zagotavljanje varne zračne plovbe, zato tudi vsi procesi v programu SAP omogočajo in pomagajo pri doseganju tega cilja. Programsko orodje SAP je celovito integrirano orodje, ki obsega vse poslovne procese nekega subjekta (logistične, finance, kadri ipd.), jih združuje in vključuje v edinstveno celoto ter s tem omogoča nadzor vseh poslovnih funkcij z enega mesta.
Found in: osebi
Keywords: SAP, PM, vzdrževanje zrakoplovov, islog.cr
Published: 18.10.2017; Views: 6042; Downloads: 46
.pdf Fulltext (1,61 MB)

4.
Vpliv vzdrževanja na življenjski cikel materialnih sredstev : zaključna naloga
Miran Gorenc, 2012

Abstract: Pod pojmom vzdrževanje razumemo organizirano dejavnost, s katero ohranjamo delovno sposobnost materialnih sredstev (v nadaljevanju: MS), skozi proces uporabe, z zagotavljanjem vseh pogojev, ki so potrebni za nemoteno delovanje. MS lahko zagotovimo dolgo življenjsko dobo le z natančno opredelitvijo vzdrževalnih del, ter z ustreznim načrtovanjem in doslednim izvajanjem vzdrževanja. V zaključni nalogi sem predstavil pomen vzdrževanja na življenjski cikel MS, osnovne pojme s katerimi se srečujemo pri vzdrževanju, organizacijo vzdrževanja v Slovenski Vojski (v nadaljevanju: SV) in nekaj sodobnih pristopov k vzdrževanju. Dotaknil sem se tudi problematike na področju vzdrževanja in predlagal nekaj rešitev.
Found in: osebi
Keywords: vzdrževanje, materialna sredstva, razpoložljivost, zanesljivost, vzdrževalnost
Published: 19.03.2018; Views: 5921; Downloads: 102
.pdf Fulltext (256,98 KB)

5.
Uveljavitev evropskih vojaških plovnostnih zahtev EMAR 145 in EMAR M v Slovensko vojaško letalstvo
Samo Bric, 2022

Abstract: Slovenska vojska ima v svoji sestavi Vojaški letalski organ (VLO), ki je po zakonu odgovoren za urejanje in nadzor vojaškega letalstva v Republiki Sloveniji. V to področje spadajo tudi vojaška plovnostna pravila, ki so v pretežni meri zapisana v pravilnikih Ministrstva za obrambo. Plovnostna pravila zagotavljajo sposobnost zrakoplova ali druge opreme ali sistema v zraku, da deluje med letom in na zemlji brez večje nevarnosti tako za letalsko posadko, zemeljsko in posadko ali tretje osebe. Ker je sprejem nacionalnih vojaških letalskih plovnostnih pravil v pristojnosti posamezne države prihaja do odstopanj med nacionalnimi vojaškimi letalskimi plovnostnimi pravili. Glede vojaških plovnostnih predpisov oz. zahtev je največji napredek k poenotenju pravil naredila Evropska obrambna agencija (EDA), ki je izdala Evropske vojaške plovnostne zahteve (EMAR). Namen zaključne naloge je primerjati slovenske vojaške plovnostne predpise s področja zagotavljanja stalne plovnosti z EMAR 145 in EMAR M, kakor tudi s nacionalnimi vojaškimi plovnostnimi pravili Nemčije, Nizozemske in Švedske.
Found in: osebi
Keywords: vojaško letalstvo, plovnost, pravila, Evropske vojaške plovnostne zahteve (EMAR)
Published: 22.06.2022; Views: 10; Downloads: 4
Gradivo je na voljo samo prijavljenim uporabnikom!

Search done in 0 sec.
Top
www.mo.gov.si Colophon   | Cookie settings Top