Our website uses cookies. For some of them we need your consent. Edit consent...

MoD Library and Information System

About
A+ A-

NOTICE!
Access to IHS Jane's databases has been disabled.


Welcome,

You are entering the MoD digital library which offers you access to a variety of electronic content. The collection includes final papers of military and civilian education programmes, professional journals published by the MoD publishing house, access to databases of IHS Jane's, Military Periscope, Stratfor etc.

MoD works
Other information resources
  • The digital library offers all MoD employees access to payable resources of , Military Periscope, Stratfor, ProQuest and EBSCO.
  • Access to these resources is possible with the same username and password as used for the MoD public network.
Knjižne novosti
Periodika
Novosti iz založniške dejavnosti

sinajski

Vojaška zgodovina: Sinajski Slovenci v mirovni operaciji in na misiji OZN UNEF I

Izšla je prva letošnja številka revije Vojaška zgodovina. Ta številka je tematska in je posvečena Slovencem, ki so sodelovali v najstarejši mirovni operaciji OZN UNEF na Sinajskem polotoku med letoma 1956 in 1967. Po daljšem uvodu, ki predstavi zgodovino sodelovanja Slovencev v mirovnih operacijah in na vojaških misijah, sledijo spomini udeležencev na misiji. Ti govorijo o tem, da smo bili Slovenci že med letoma 1956 in 1967 vključeni v prizadevanja za ohranjanje miru na nemirnem Bližnjem vzhodu, enem od območij, kjer so danes v mirovnih operacijah prisotni pripadniki in pripadnice Slovenske vojske.

 

naslovnica

Nacionalna (varnostna) strategija

Znanstvena monografija avtorja brigadirja Branimirja Furlana je pripomoček pri preučevanju teorije in prakse strategije s poudarkom na strategiji nacionalne varnosti. Bralcu omogoča seznanitev z nekaterimi teoretičnimi podlagami in primeri iz prakse, ki naj bi pomagali bolje razumeti namen in vlogo strategije nacionalne varnosti, proces njenega oblikovanja in kako se pri tem spoprijemati z izzivi. Seznanja ga z nekaterimi najpomembnejšimi strateškimi dejavniki, ki vplivajo na strategijo, ter načini in sredstvi, ki so na voljo za uresničevanje strateških ciljev v podporo nacionalnim interesom.

 

198c

Sodobni vojaški izzivi letnik 22/št.2

Druga številka letošnjih Sodobnih vojaških izzivov je tematsko posvečena vojaškim družinam.  Vojaške družine so zelo pomemben, čeprav pogosto neviden steber delovanja vsake vojske. Za kakšen pristop pri skrbi za vojaške družine se odloči posamezna država, vojska ali njen poveljnik, je odvisno od različnih dejavnikov, o katerih bo več povedano v prispevkih. 


www.mo.gov.si kolofon  | Cookie settings na_vrh