Our website uses cookies. For some of them we need your consent. Edit consent...

MoD Library and Information System

About
A+ A-

NOTICE!
Access to IHS Jane's databases has been disabled.


Welcome,

You are entering the MoD digital library which offers you access to a variety of electronic content. The collection includes final papers of military and civilian education programmes, professional journals published by the MoD publishing house, access to databases of IHS Jane's, Military Periscope, Stratfor etc.

MoD works
Other information resources
  • The digital library offers all MoD employees access to payable resources of , Military Periscope, Stratfor, ProQuest and EBSCO.
  • Access to these resources is possible with the same username and password as used for the MoD public network.
Knjižne novosti
Periodika
Novosti iz založniške dejavnosti

ORK

25 let Orkestra Slovenske vojske

Ob pomembni obletnici delovanja je izšla monografija 25 let Orkestra Slovenske vojske, v kateri so dokumentirani zgodovina in razvoj orkestra, njegovo poslanstvo, sodelavci in odmevnejši projekti.VSZ st. 15

Vojaškošolski zbornik št. 16/2021

Izšla je nova številka Vojaškošolskega zbornika, ki je namenjen izobraževanju in obveščanju o dosežkih in izkušnjah na področju vojaškega izobraževanja, usposabljanja in izpopolnjevanja. V njem je deset prispevkov, ki so nastali na podlagi najboljših zaključnih nalog 25. generacije slušateljev višjega štabnega tečaja Poveljniško-štabne šoleteorija

Vojaška strategija

Znanstvena monografija Vojaška strategija je nadaljevanje Nacionalne (varnostne) strategije. Namenjena je tistim, ki preučujejo teorijo in prakso vojaške strategije, jo oblikujejo in uresničujejo ali sooblikujejo politike in strategije, ki opredeljujejo vlogo in namen uporabe vojaških sil. Avtor brig. Branimir Furlan želi z vsebino spodbuditi bralca h kritičnemu razmišljanju in iskanju odgovorov na vprašanja pri oblikovanju ali uresničevanju prihodnjih strategij.


www.mo.gov.si kolofon  | Cookie settings na_vrh