Our website uses cookies. For some of them we need your consent. Edit consent...

MoD Library and Information System

About
A+ A-

NOTICE!
Access to IHS Jane's databases has been disabled.


Welcome,

You are entering the MoD digital library which offers you access to a variety of electronic content. The collection includes final papers of military and civilian education programmes, professional journals published by the MoD publishing house, access to databases of IHS Jane's, Military Periscope, Stratfor etc.

MoD works
Other information resources
  • The digital library offers all MoD employees access to payable resources of , Military Periscope, Stratfor, ProQuest and EBSCO.
  • Access to these resources is possible with the same username and password as used for the MoD public network.
Knjižne novosti
Periodika
Novosti iz založniške dejavnosti

12.soska fornta prirocnik

12. soška ofenziva : priročnik za študijsko potovanje

V elektronski obliki je izšel Priročnik za študijsko potovanje: 12. soška fronta. Vsebuje analizo 12. soške ofenzive z vojaškozgodovinskega in vojaškostrokovnega vidika na operativni in taktični ravni. Namenjen je udeležencem študijskih potovanj, ki jih organizira Vojaški muzej Slovenske vojske za pripadnike enot Slovenske vojske (pretežno Šole za častnike/Poveljniško-štabne šole, lahko pa tudi drugih), da se seznanijo s takratnimi dogodki, in prek nalog, ki naj bi jih reševali med potovanjem, podajo svoje rešitve v morebitnih podobnih situacijah.

 

naslovnica Ermenc2

Priročnik za borilne veščine v izobraževanju in usposabljanju v Slovenski vojski

V elektronski obliki je izšel Priročnik za borilne veščine v izobraževanju in usposabljanju v Slovenski vojski maj. Ivana Ermenca. Uporablja se pri poučevanju vsebin športne vzgoje ali samostojnih predmetov v vojaških šolah in v sklopu usposabljanja pripadnikov Slovenske vojske v enotah Slovenske vojske. Je del strokovne literature pri izvedbi programov vojaškega izobraževanja in usposabljanja v Centru vojaških šol ter pri programih usposabljanj v drugih poveljstvih in enotah v Slovenski vojski.

 

naslovnica Horvat

Gradivo za študijo primera oboroženega spopada na terenu: Potek vojne za Slovenijo 1991 na smeri Ormož–Gornja Radgona

Študija avtorja mag. Mladena Horvata iz Vojaškega muzeja SV vsebuje pregled spopadov med vojno za Slovenijo leta 1991, ki so potekali v krajih na smeri od Ormoža do Gornje Radgone. Študija, ki je izšla v elektronski obliki, je namenjena udeležencem študijskih potovanj, ki jih organizira Vojaški muzej Slovenske vojske za pripadnike enot Slovenske vojske (pretežno Šole za častnike/Poveljniško-štabne šole, lahko pa tudi drugih), da se seznanijo s takratnimi dogodki in prek nalog, ki naj bi jih reševali med potovanjem, predlagajo svoje rešitve v morebitnih podobnih situacijah.

 

 

www.mo.gov.si kolofon  | Cookie settings na_vrh