Our website uses cookies. For some of them we need your consent. Edit consent...

MoD Library and Information System

About
A+ A-

NOTICE!
Access to IHS Jane's databases has been disabled.


Welcome,

You are entering the MoD digital library which offers you access to a variety of electronic content. The collection includes final papers of military and civilian education programmes, professional journals published by the MoD publishing house, access to databases of IHS Jane's, Military Periscope, Stratfor etc.

MoD works
Other information resources
  • The digital library offers all MoD employees access to payable resources of , Military Periscope, Stratfor, ProQuest and EBSCO.
  • Access to these resources is possible with the same username and password as used for the MoD public network.
Knjižne novosti
Periodika
Novosti iz založniške dejavnosti

vojaška zgodovina

Izšla nova številka zbornika Vojaška zgodovina 

Izšla je elektronska različica zbornika Vojaška zgodovina, št. 22. Letošnja prva številka prinaša novo podobo, saj sta naslovnica in notranjost oblikovno osveženi. Bralci boste lahko izbirali v širokem naboru tem, ki obsegajo časovni lok od konca 17. stoletja do vojne za Slovenijo leta 1991. Revija bo izšla tudi v tiskani obliki.

 

vojaškošolski zbornik

Nova številka Vojaškošolskega zbornika

Izšla je nova številka Vojaškošolskega zbornika, ki je namenjen izobraževanju in obveščanju o dosežkih in izkušnjah na področju vojaškega izobraževanja, usposabljanja in izpopolnjevanja. V njem so zbrani prispevki na podlagi najboljših zaključnih nalog 23. generacije slušateljev višjega štabnega tečaja Poveljniško-štabne šole. Zbornik bo izšel tudi v tiskani obliki.

 

12.soska fornta prirocnik

12. soška ofenziva : priročnik za študijsko potovanje

V elektronski obliki je izšel Priročnik za študijsko potovanje: 12. soška fronta. Vsebuje analizo 12. soške ofenzive z vojaškozgodovinskega in vojaškostrokovnega vidika na operativni in taktični ravni. Namenjen je udeležencem študijskih potovanj, ki jih organizira Vojaški muzej Slovenske vojske za pripadnike enot Slovenske vojske (pretežno Šole za častnike/Poveljniško-štabne šole, lahko pa tudi drugih), da se seznanijo s takratnimi dogodki, in prek nalog, ki naj bi jih reševali med potovanjem, podajo svoje rešitve v morebitnih podobnih situacijah.

 

www.mo.gov.si kolofon  | Cookie settings na_vrh