Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice
  • (Pomoč)
  • A-
  • A+
  • English (UK)
  • Slovenščina

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
Vrsta gradiva: * po starem in bolonjskem študiju
Jezik:
Išči po:
Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 21
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Priročnik splošne kondicijske priprave
Cveto Ivšek, Larisa Pograjc, 2014

Najdeno v: osebi
Ključne besede: Slovenska vojska, vojaško usposabljanje, šport
Objavljeno: 19.12.2014; Ogledov: 9804; Prenosov: 2613
.pdf Polno besedilo (3,08 MB)

2.
3.
Mali priročnik za sprejemanje odločitve
Primož Bantan, Gorazd Sagadin, Miran Kristovič, Marko Unger, 2016

Najdeno v: osebi
Objavljeno: 29.06.2016; Ogledov: 7862; Prenosov: 410
.pdf Polno besedilo (496,11 KB)

4.
Priročnik za izdelavo projektnega načrta izvedbe eksperimenta koncepta
2016

Najdeno v: osebi
Ključne besede: elektronske knjige, rojektni menedžment
Objavljeno: 04.10.2016; Ogledov: 8223; Prenosov: 62
.pdf Polno besedilo (1,16 MB)

5.
Psihološka dejavnost v SV. Zv. 1, Srečno na poti
Romana Rupar, Petra Resman, 2018

Opis: Brošura vsebuje nasvete za pripadnike SV, ki odhajajo na mirovne operacije, službovanje ali šolanje v tujino, in njihove svojce. V času zaposlitve in razvijanja kariere v SV se od pripadnika lahko zahteva, da iz različnih razlogov prevzame dolžnost, zaradi opravljanja katere je za daljše ali krajše časovno obdobje ločen od svojcev in prijateljev. Pogosto imamo pri tem v mislih pripadnike in pripadnice, ki so napoteni na območja kriznih žarišč, kjer se vključujejo v mirovne operacije, vse več pa je tudi takšnih, ki dela in naloge opravljajo v mednarodnih poveljstvih ali so napoteni na šolanje v tujino, kamor jih družina ne more spremljati.
Najdeno v: osebi
Objavljeno: 05.10.2018; Ogledov: 6688; Prenosov: 67
.pdf Polno besedilo (1,37 MB)

6.
Psihološka dejavnost v SV. Zv. 2, Stres in travma
Romana Rupar, Petra Resman, 2018

Opis: Večina pripadnikov Slovenske vojske se v času službovanja in razvijanja kariere v SV slej ko prej sreča tudi z odhodom na mirovno operacijo. Sodelovanje SV na različnih območjih kriznih žarišč po vsem svetu je vse obsežnejše in naloge vse bolj obremenjujoče in zahtevnejše. Pripadniki in njihovi svojci se ob tem srečujejo tako s težavami, povezanimi z odhodom, kot tudi z negotovostjo v zvezi z nalogo in običajno se najprej pojavi vprašanje, ali je nevarno. Ob pripravljanju brošure sta avtorici imeli v mislih predvsem pripadnike, ki se zaradi narave svojega dela soočajo s situacijami in okoliščinami, s katerimi se večina nas običajno v življenju nikoli ne sreča.
Najdeno v: osebi
Objavljeno: 05.10.2018; Ogledov: 6611; Prenosov: 115
.pdf Polno besedilo (1,60 MB)

7.
Priročnik za inštruktorje Centra vojaških šol Slovenske vojske
Aleš Cvetek, 2018

Opis: Priročnik opredeljuje, standardizira in kodificira večino znanih splošnih postopkov, ki jih izvajajo inštruktorji v organizacijskih enotah Centra vojaških šol. Izdelan je z namenom olajšati delo in podati praktične napotke neposrednim izvajalcem (inštruktorjem) ter olajšati razumevanje njihovega dela njihovim nadrejenim. Cilj je poenotiti razumevanje veljavnih normativnih aktov in odpraviti različna ravnanja pri delu inštruktorjev.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: center vojaških šol, inštruktorji
Objavljeno: 09.01.2019; Ogledov: 5503; Prenosov: 328
.pdf Polno besedilo (852,80 KB)

8.
Priročnik za borilne veščine v izobraževanju in usposabljanju v Slovenski vojski
Ivan Ermenc, 2018

Opis: Priročnik za borilne veščine v izobraževanju in usposabljanju v Slovenski vojski obsega vsebine osnovnih tehnik samoobrambe, ki jih pripadnik Slovenske vojske potrebuje pri vsakodnevnih operativnih nalogah, ne glede na okolje delovanja (doma ali v mirovnih operacijah in na misijah). Predstavlja osnovno delovno gradivo za pouk borilnih veščin v programu temeljnega vojaškostrokovnega usposabljanja (TVSU) ter osnovnega vojaškostrokovnega izobraževanja in usposabljanja (OVSIU) v vojaških šolah.
Najdeno v: osebi
Objavljeno: 21.02.2019; Ogledov: 5663; Prenosov: 463
.pdf Polno besedilo (14,80 MB)

9.
Vojaška didaktika
Martin Kramar, Alfonz Cugmas, 2019

Opis: Razvojni cilji obrambnega in vojaškega področja so danes veliko bolj kot v preteklosti opredeljeni v strateških in doktrinarnih dokumentih s področja nacionalne varnosti in obrambe. V njih je z vidika sodobne vloge vojaške didaktike v vojaških organizacijah mogoče prepoznati tudi stalno krepitev pomena vojaškega izobraževanja in usposabljanja. Koncept vojaškega izobraževanja in usposabljanja je Slovenska vojska uokvirila v posebnem doktrinarnem dokumentu, ki po eni strani postavlja zelo visoke zahteve po znanju in usposobljenosti, po drugi pa potrebe po dobro utemeljenem in sodobno organiziranem sistemu vojaškega izobraževanja in usposabljanja, ki obsega izobraževanje in usposabljanje pripadnikov Slovenske vojske od posameznika, enot, poveljstev do štabov. Tako se je izobraževanje in usposabljanje razvilo tudi v pomembno empirično bazo vojaške didaktike, temelječo na dobrih praksah.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: izobraževanje, pouk, metodika
Objavljeno: 18.06.2020; Ogledov: 6950; Prenosov: 300
.pdf Polno besedilo (1,09 MB)

10.
"30 let brzostrelke MGV"
Matjaž Ravbar, 2020

Opis: Katalog z zgodovinskega, muzeološkega in tehničnega vidika predstavlja in opisuje zelo zanimivo poglavje slovenske vojaške zgodovine, to je zgodbo brzostrelke MGV. Razstava je bila odprta novembra 2019 v Vojaškem objektu Kadetnica v Mariboru. Na razstavi je obiskovalec izvedel o začetkih razvoja brzostrelke MGV in o njeni uporabi na našem območju. Podrobno pa so bile predstavljene tudi posamezne poskusne različice, ki so že same po sebi zanimive. Prav ti poskusni primerki so nakazali morebitni nadaljnji razvoj, ampak splošna uporabnost te brzostrelke je bila nezadovoljiva oziroma je bila namenjena za specialno delovanje. Orožje so prek nadgradnje brzostrelke American 180 izdelovali od leta 1987 v Velenju in Kranju. Žal ni znano, kdaj so proizvodnjo končali in koliko so jih izdelali.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: strelno orožje, brzostrelka MGV, Vojaški muzej, Maribor, razstave, 2019
Objavljeno: 18.06.2020; Ogledov: 6876; Prenosov: 348
.pdf Polno besedilo (2,33 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh
www.mo.gov.si Kolofon   | Nastavitve piškotkov Na vrh