Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice
  • (Pomoč)
  • A-
  • A+
  • English (UK)
  • Slovenščina

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
Vrsta gradiva: * po starem in bolonjskem študiju
Jezik:
Išči po:
Opcije:
  Ponastavi


1 - 1 / 1
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Javno naročilo nižje vrednosti : zaključna naloga
Mitja Magdič, 2011

Opis: Procesi javnega naročanja nižje vrednosti so skozi javna naročila nenehno vpeti v naš vsakdanjik in vsakdanjik raznih organizacij, gospodarskih družb inne nazadnje tudi institucij državne uprave, kot sta Ministrstvo za obrambo in Slovenska vojska. So nekakšen agregat gospodarstva, seveda v določenem deležu, ki vsekakor ni zanemarljiv, in prinašajo dinamične spremembe v okolje,v katerem delujejo. Slovensko gospodarstvo je dobilo s prevzemanjem Evropske zakonodaje nov zagon in nove priložnosti na mednarodnih trgih, saj seje naša zakonodaja postopoma prilagodila zakonodajnim postopkom EU. Za uspešno delovanje na področju javnih naročil nižje vrednosti je potrebno poznati zakonodajo na tem področju, njeno vpetost v sistem na vseh nivojih, hkrati pa aktivno spremljati novitete, ki prihajajo. Samo na takšen način smo lahko uspešni. Prav javna naročila nižjih vrednosti pa so pokazala na določene pomanjkljivosti v procesu in nujnosti prilagoditve današnjemu času, ki je neusmiljen s svojimi vzponi in padci. Prenova poslovnega procesa javnih naročil nižjih vrednosti mora temeljiti na povezljivosti z oddajo naročil velike vrednosti, enotnih zahtevah, potrebnih za spremljanje, izvajanje in ocenjevanje dosežene stopnje razvoja procesa. Zaradi tega je potrebno proces javnih naročil nižjih vrednosti neprestano izpopolnjevati in dograjevati s ciljem čim boljše racionalne porabe proračunskih sredstev na vseh področjih, še posebej pa na obrambnem področju Ministrstva za obrambo in področju Slovenske vojske, kjer so sredstva predvidena za tovrstno dejavnost, iz dneva v dan manjša.
Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...prilont class="IskanaBeseda">oont>žnont class="IskanaBeseda">oont>sti na mednaront class="IskanaBeseda">oont>dnih trgih, saj seje naša ont class="IskanaBeseda">oont>nt class="IskanaBeseda">ont class="IskanaBeseda">oont>nt class="IskanaBeseda">zakont class="IskanaBeseda">oont>nont class="IskanaBeseda">oont>dajaont class="IskanaBeseda">oont>nt>ont class="IskanaBeseda">oont>nt> pont class="IskanaBeseda">oont>stont class="IskanaBeseda">oont>pont class="IskanaBeseda">oont>ma prilagont class="IskanaBeseda">oont>dila zakont class="IskanaBeseda">oont>nont class="IskanaBeseda">oont>dajnim pont class="IskanaBeseda">oont>stont class="IskanaBeseda">oont>pkont class="IskanaBeseda">oont>m EU. Za uspešnont class="IskanaBeseda">oont>... ...javnont class="IskanaBeseda">oont> naront class="IskanaBeseda">oont>čilont class="IskanaBeseda">oont> nižjih vrednont class="IskanaBeseda">oont>sti, ont class="IskanaBeseda">oont>nt class="IskanaBeseda">zakont class="IskanaBeseda">oont>nont class="IskanaBeseda">oont>dajaont class="IskanaBeseda">oont>nt> ont class="IskanaBeseda">oont> ont class="IskanaBeseda">oont>nt class="IskanaBeseda">ont class="IskanaBeseda">javnemont>ont class="IskanaBeseda">oont>nt> naront class="IskanaBeseda">oont>čanju, Ministrstvont class="IskanaBeseda">oont> za ont class="IskanaBeseda">oont>brambont class="IskanaBeseda">oont>, Slont class="IskanaBeseda">oont>venska vont class="IskanaBeseda">oont>jska, enont class="IskanaBeseda">oont>stavni...
Ključne besede: javno naročilo nižjih vrednosti, zakonodaja o javnem naročanju, Ministrstvo za obrambo, Slovenska vojska, enostavni postopek, racionalna poraba, učinkovitost, urea (umetno gnojilo)
Objavljeno: 28.03.2013; Ogledov: 9632; Prenosov: 319
.pdf Polno besedilo (2,63 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh
www.mo.gov.si Kolofon   | Nastavitve piškotkov Na vrh