Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice
  • (Pomoč)
  • A-
  • A+
  • English (UK)
  • Slovenščina

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
Vrsta gradiva: * po starem in bolonjskem študiju
Jezik:
Išči po:
Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Vzdrževanje zrakoplovov Slovenske vojske prek zunanjih izvajalcev oziroma javno-zasebnega partnerstva : zaključna naloga
Bojan Martinšek, 2012

Opis: Potrebe in zahteve v vzdrževalnem procesu zrakoplovov SV so vzpodbudile pristojne organe ministrstva k sklepanju generalnih komisijskih pogodb, katere je ministrstvo za obrambo sklenilo s posameznimi komisionarji, pravnimi subjekti v R Sloveniji, v katerih je opredeljeno vzdrževanje posameznih tipov zrakoplovov, opreme ali dodatne opreme, ki je vgrajena na zrakoplovih Slovenske vojske ( v nadaljevanju SV). Potrebno je razmisliti o uporabi direktnih pogodb med Ministrstvom za obrambo in posameznimi zunanjimi izvajalci. Sedaj poteka preko komisijskih pogodb, kjer je ministrstvo naročnik, izvajalec pa je reprezentativno podjetje v Sloveniji, ki je v osnovi samo posrednik pri oddaji naročila nabave oziroma naročila storitve.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: generalne pogodbe, komisionarji, zunanji izvajalci
Objavljeno: 17.10.2017; Ogledov: 5838; Prenosov: 53
.pdf Polno besedilo (498,01 KB)

3.
Implementacija programske rešitve SAP kot podpora vzdrževanju zrakoplovov Slovenske vojske : zaključna naloga
Bojan Trafela, 2012

Opis: Zaključna naloga obsega pogled na implementacijo programske rešitve SAP na MORS s poudarkom na implementaciji modula za podporo vzdrževanju zrakoplovov slovenske vojske. V nalogi bom z analizo nastavitve sistema prikazal njegove zmogljivosti pri zagotavljanju elektronskega vodenja podatkov o vzdrževanju zrakoplovov SV. Med večjimi izzivi obravnavane implementacije je bil popis vseh poslovnih procesov in vzdrževalnih dogodkov. Pri vzdrževanju zrakoplovov SV je potrebno namreč upoštevati tako aktualne civilne kot vojaške predpise. Osnovno vodilo je zagotavljanje varne zračne plovbe, zato tudi vsi procesi v programu SAP omogočajo in pomagajo pri doseganju tega cilja. Programsko orodje SAP je celovito integrirano orodje, ki obsega vse poslovne procese nekega subjekta (logistične, finance, kadri ipd.), jih združuje in vključuje v edinstveno celoto ter s tem omogoča nadzor vseh poslovnih funkcij z enega mesta.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: SAP, PM, vzdrževanje zrakoplovov, islog.cr
Objavljeno: 18.10.2017; Ogledov: 5979; Prenosov: 46
.pdf Polno besedilo (1,61 MB)

4.
Vpliv vzdrževanja na življenjski cikel materialnih sredstev : zaključna naloga
Miran Gorenc, 2012

Opis: Pod pojmom vzdrževanje razumemo organizirano dejavnost, s katero ohranjamo delovno sposobnost materialnih sredstev (v nadaljevanju: MS), skozi proces uporabe, z zagotavljanjem vseh pogojev, ki so potrebni za nemoteno delovanje. MS lahko zagotovimo dolgo življenjsko dobo le z natančno opredelitvijo vzdrževalnih del, ter z ustreznim načrtovanjem in doslednim izvajanjem vzdrževanja. V zaključni nalogi sem predstavil pomen vzdrževanja na življenjski cikel MS, osnovne pojme s katerimi se srečujemo pri vzdrževanju, organizacijo vzdrževanja v Slovenski Vojski (v nadaljevanju: SV) in nekaj sodobnih pristopov k vzdrževanju. Dotaknil sem se tudi problematike na področju vzdrževanja in predlagal nekaj rešitev.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: vzdrževanje, materialna sredstva, razpoložljivost, zanesljivost, vzdrževalnost
Objavljeno: 19.03.2018; Ogledov: 5862; Prenosov: 102
.pdf Polno besedilo (256,98 KB)

5.
Uveljavitev evropskih vojaških plovnostnih zahtev EMAR 145 in EMAR M v Slovensko vojaško letalstvo
Samo Bric, 2022

Opis: Slovenska vojska ima v svoji sestavi Vojaški letalski organ (VLO), ki je po zakonu odgovoren za urejanje in nadzor vojaškega letalstva v Republiki Sloveniji. V to področje spadajo tudi vojaška plovnostna pravila, ki so v pretežni meri zapisana v pravilnikih Ministrstva za obrambo. Plovnostna pravila zagotavljajo sposobnost zrakoplova ali druge opreme ali sistema v zraku, da deluje med letom in na zemlji brez večje nevarnosti tako za letalsko posadko, zemeljsko in posadko ali tretje osebe. Ker je sprejem nacionalnih vojaških letalskih plovnostnih pravil v pristojnosti posamezne države prihaja do odstopanj med nacionalnimi vojaškimi letalskimi plovnostnimi pravili. Glede vojaških plovnostnih predpisov oz. zahtev je največji napredek k poenotenju pravil naredila Evropska obrambna agencija (EDA), ki je izdala Evropske vojaške plovnostne zahteve (EMAR). Namen zaključne naloge je primerjati slovenske vojaške plovnostne predpise s področja zagotavljanja stalne plovnosti z EMAR 145 in EMAR M, kakor tudi s nacionalnimi vojaškimi plovnostnimi pravili Nemčije, Nizozemske in Švedske.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: vojaško letalstvo, plovnost, pravila, Evropske vojaške plovnostne zahteve (EMAR)
Objavljeno: 22.06.2022; Ogledov: 10; Prenosov: 4
Gradivo je na voljo samo prijavljenim uporabnikom!

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh
www.mo.gov.si Kolofon   | Nastavitve piškotkov Na vrh