Brskanje
Zapri okno

Brskanje uporabnikom omogoča pregled nad celotnim katalogom digitalne knjižnice skozi različne kategorije. Brskanje po digitalni knjižnici je podobno sprehajanju med policami klasične knjižnice, kjer uporabnik ne išče točno določenega gradiva, ampak si le ogleduje npr. naslove knjig. Prednost digitalnega brskanja je, da je police mogoče v trenutku preurediti po različnih kriterijih. Na spodnji sliki lahko vidimo del spletne strani brskanja in kategorije, ki jih brskanje omogoča.

Kategorije brskanja

Po katalogu brskamo s klikanjem po kategorijah. Vsaka kategorija odpre nove podkategorije, ki se odpirajo desno od že navedenih. Različne kategorije imajo različne podkategorije, ki lahko imajo dalje še več podkategorij. Če kategorija nima več podkategorij, potem klik na takšno kategorijo izpiše seznam gradiv. Na sliki spodaj lahko vidimo, da smo izbrali naslove, ki se pričnejo z črko X. V katalogu sta dve takšni gradivi, obe sta izpisani.

Brskanje po naslovu

Klik na naslov posameznega gradiva izpiše več podatkov o gradivu. Klik na povezavo Polno besedilo izvede prenos datoteke. Če je teh gradiv veliko, potem se gradiva izpišejo na več straneh. Več o straničenju gradiv...

Na vrh | Zapri okno