Our website uses cookies. For some of them we need your consent. Edit consent...

MoD Library and Information System

Search the digital library catalog
  • (Pomoč)
  • A-
  • A+
  • English (UK)
  • Slovenščina

Query: search in
search in
search in
search in
Work type: * old and bolonia study programme
Language:
Search in:
Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Hiperbarična komora : možnosti zdravljenja potapljaških bolezni
Albert Bordon, 2011

Abstract: Pri izvajanje potapljaških aktivnosti človek deluje v njemu tujem okolju, kjerje podvržen vplivom, s katerimi se v svojem naravnem okolju ne srečuje. Posledice teh vplivov so lahko za potapljača usodne, zaradi česar je pri izvajanju potapljaških aktivnosti najpomembnejši element varnost. Varno potapljanje je zagotovljeno, če so izpolnjeni sledeči pogoji: -zdravstvena sposobnost potapljača; -sposobljenost potapljača; -sistematičnost izvajanja potapljanja; -primerna in izpravna oprema; -ustrezna zdravstvena zagotovitev. Pod ustrezno zdravstveno zagotovitev razumemo usposobljen zdravstveni kader, definirane postopke v primeru nesreče ter ustrezno opremo katere nepogrešljiv del je hiperbarična komora. Moj namen v nalogi je predvsem predstaviti možnosti učinkovitega zdravljenja poškodb in posledic nastalih zaradi barotravm, do katerih je prišlo med izvajanjem potapljanja, ki jih omogoča hiperbarična komora.
Found in: osebi
Keywords: hiperbarična komora, zdravstvena zagotovitev, dekompresijska bolezen, hiperbarična terapija
Published: 15.02.2013; Views: 7829; Downloads: 407
.pdf Fulltext (878,27 KB)

2.
Vzdrževanje opreme za podvodna delovanja : zaključna naloga
Sašo Polak, 2011

Abstract: Vzdrževanje materialnih sredstev (v nadaljevanju teksta MS, MMS) predstavlja eno od osnovnih komponent logistične zagotovitve izvajanja aktivnosti enot SV.Pod pojmom vzdrževanje MS razumemo zbir neprekinjenih organiziranih ukrepov, aktivnosti ter postopkov poveljstev, enot in zavodov SV s ciljem zagotavljanja tehnične brezhibnosti, razpoložljivosti in zanesljivosti MS, tako splošnih kot tudi specifičnih, katere uporabljajo enote SV za izvajanje svojih aktivnosti na vseh področjih. Od učinkovite organizacije, ki zajema načrtovanje, izvajanje in nadzor vzdrževanja MS je v veliki meri odvisna razpoložljivost MS ter s tem sposobnost enote za izvajanje aktivnosti tako s področja usposabljanja kot tudi samih bojnih nalog. Proces vzdrževanja MS sredstev je kompleksno in odgovorno delo, ki zahteva pravilne, natančne in strokovne postopke, pri katerih je potrebno dosledno upoštevati tako organizacijske kot tudi strogo tehnične predpise. V nalogi sem obravnaval tematiko procesa vzdrževanja opreme za podvodna delovanja v 430.MOD in v sklepnem delu prišel do zaključka, ki je potrdil zastavljeno hipotezo.
Found in: osebi
Keywords: materialna sredstva, mornariška materialna sredstva, potapljaška oprema, podvodno delovanje, funkcionalna brezhibnost materialnih sredstev, tehnična brezhibnost materialnih sredstev, vzdrževanje, organizacija dela, načrtovanje, spremljanje, nadzor, poročanje
Published: 26.02.2013; Views: 7768; Downloads: 211
.pdf Fulltext (2,00 MB)

Search done in 0 sec.
Top
www.mo.gov.si Colophon   | Cookie settings Top