Naša spletna stran uporablja piškotke. Za nekatere potrebujemo vašo privolitev. Uredi privolitev...

Knjižnično-informacijski in založniški center

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice
  • (Pomoč)
  • A-
  • A+
  • English (UK)
  • Slovenščina

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
Vrsta gradiva: * po starem in bolonjskem študiju
Jezik:
Išči po:
Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 18
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Bojni pionirski vod na pripravi objektov za rušenje (armiranobetonski most) : zaključna naloga
Miha Žnidar, 2010

Opis: Inženirske enote v Slovenski vojski spadajo med sile za bojno podporo, ki so namenjene zagotavljanju ognjene podpore in operativne podpore silam za bojevanje. Med osnovne naloge inženircev spadajo oviranje, podpora premika, podpora preživetja in splošna inženirska podpora. V zaključni nalogi je predstavljen eden izmed elementov oviranja, to je rušenje objektov oziroma rušenje armiranobetonskega mostu. Enota za rušenje je bojni pionirski vod, ki opravlja vsa rušenja, miniranja, izdelavo prehodov v minskih poljih ter protidesantna oviranja. Naloga vsebuje načrte rušenja za posamezne objekte (naloga enote, skica območja objekta, situacija objekta, tehnična rešitev za rušenje objekta, izračuni potrebnega eksploziva za rušenje, pregled potrebnih sredstev za izvedbo naloge, izračun osnovnih del z organizacijo dela) in načrt delovanja premične skupine v območju delovanja lahke bataljonske bojne skupine (LBBSK).
Najdeno v: osebi
Ključne besede: inženirske enote, bojni pionirski vod, rušenje, armiranobetonski most
Objavljeno: 17.04.2012; Ogledov: 6585; Prenosov: 111
.pdf Polno besedilo (1,12 MB)

4.
Problem uporabe prtljažnega prostora na letalu PC-9M z analizo lege težišča : zaključna naloga
Matej Mlakar, Miha Einhauer, 2007

Opis: Povod za zaključno nalogo je problem, ki je nastal pri uporabi prtljažnega prostora bojnega letal slovenske vojske PC-9M, ki ga je predpisalo izraelsko letalstvo. Naloga zaključnega dela je preračun masnih središč in dokaz, da v določenih bojnih konfiguracijah piloti in tehniki slovenske vojske lahko uporabljajo prtljažni prostor bojnega letala PC-9M.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: vojaška letala, pilatus, prtljažni prostor, težišče
Objavljeno: 23.04.2012; Ogledov: 7023; Prenosov: 85
.pdf Polno besedilo (1,98 MB)

5.
Pravila in programi za streljanje s pehotnim orožjem. Zv. 2, Posamezna orožja
2012

Najdeno v: osebi
Ključne besede: pehota, ročno orožje
Objavljeno: 15.11.2012; Ogledov: 9140; Prenosov: 439
.pdf Polno besedilo (3,15 MB)

6.
Merila, metode in postopki za ocenjevanje poveljstev in enot
2011

Najdeno v: osebi
Ključne besede: vojaške enote, motorizirana pehota, pehotni motorizirani bataljon
Objavljeno: 29.11.2012; Ogledov: 8732; Prenosov: 227
.pdf Polno besedilo (4,61 MB)

7.
Merila, metode in postopki za ocenjevanje poveljstev in enot
2012

Najdeno v: osebi
Ključne besede: vojaške enote, motorizirana pehota
Objavljeno: 29.11.2012; Ogledov: 7476; Prenosov: 85
.pdf Polno besedilo (4,73 MB)

8.
Ciljenje (targeting) na nivoju brigade : zaključna naloga
Jure Rosulnik, 2013

Opis: Zaključna naloga utemeljuje potrebo po sistemski ureditvi procesa ciljenja v SV. Proces ciljenja je eden od pomembnejših procesov, ki se v zadnjih letih odvijajo znotraj Zavezništva. SV je sprejela doktrino NATO s področja ciljenja s sprejemom SVS standarda 2285 in se obvezala, da bo integrirala ciljenje v delovanje SV. V realnosti je delovanje procesov ciljenja doktrinarno še zelo nedorečeno. Zaključna naloga predstavi doktrino Zavezništva s področja ciljenja, uspešen model ciljenja na primeru brigade Kanadske vojske ter trenutno stanje na nivoju brigade SV. Na osnovi ugotovitev zaključna naloga predstavi model delovanja procesov ciljenja na strukturi nove brigade SV po transformaciji.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: ciljenje, Slovenska vojska, transformacija, brigada, Nato, kanadska vojska
Objavljeno: 27.10.2016; Ogledov: 6669; Prenosov: 245
.pdf Polno besedilo (561,65 KB)

9.
Pogonski sistemi na sodobnih vojaških ladjah : zaključna naloga
Miha Tomašek, 2012

Opis: Zaključna naloga opisuje razvoj in princip delovanja najbolj tipičnih pogonskih sistemov vojaškega ladjevja skozi čas, oziroma tako imenovane propulzije. V to vključujemo vse tiste sisteme in stroje na ladji, ki dajejo potrebno energijo oz. silo, katera služi za potiskanje ladje. Skozi nalogo bompredstavil najbolj primitivne pogone, kot so vesla in jadra, med drugim pa tudi delovanje motorjev z zunanjim in notranjim izgorevanjem, kot sta parni stroj in dizelski motor ter sodobne dosežke - plinske turbine in jedrski reaktor. Predstavljene bodo tudi možne kombinacije sistemov, njihove prednostiin pomanjkljivosti. V nalogi je opisan namen in razvoj nadzornih sistemov, kot primer navajam VNL-11 Triglav v primerjavi z ladjo vojne mornarice Črne Gore VPBR-34 Pula. V zaključku so navedeni najpomembnejši elementi pogonskih sistemov in trendi razvoja le teh v bodoče.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: pogonski sistem, propulzija, motor z zunanjim izgorevanjem, motor z notranjim izgorevanjem, parni stroj, dizel motor, plinska turbina, jedrski reaktor
Objavljeno: 06.03.2013; Ogledov: 7413; Prenosov: 379
.pdf Polno besedilo (2,56 MB)

10.
Proces bojnega odločanja in bojni ukazi : zaključna naloga
Miha Jost, 2011

Opis: Proces bojnega odločanja nudi poveljujočim nižjih taktičnih enot (vod/četa) okvir za organiziranje in načrtovanje za izvedbo bojnega delovanja. Je proces skozi katerega poveljnik pripravi svojo enoto za izvedbo taktične naloge. Uporabljajo ga poveljniki nižjih taktičnih enot za analizo naloge, izdelavo načrta in pripravo na izvedbo bojnega delovanja. Poveljnik ga začne izvajati, ko sprejeme taktično nalogo in ga izvaja vedno znova, če pride do spremembe ali nove naloge. Ta postopek omogoča poveljniku maksimalno izrabo razpoložljivega časa načrtovanja, medtem ko izdeluje ukaz za delovanje in istočasno pripravlja enoto za izvedbo bojnega delovanja. Bojni ukazi so glavnipripomočki poveljnika pri poveljevanju. So temeljni bojni dokumenti, s katerimi poveljnik izraža svoje namere in odločitve. Z njimi izdaja naloge in usmeritve ter daje podrejenim poveljnikom elemente za izvedbo bojnega ali nebojnega delovanja. Temeljni bojni ukazi so: ukaz za delovanje, ukaz za zagotovitev delovanja, ukaz za premik, pripravljalni ukaz in dopolnilni ukaz.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: proces bojnega odločanja, ukaz za delovanje, pripravljalni ukaz, variante delovanja, proces štabnega dela, analiza naloge
Objavljeno: 25.03.2013; Ogledov: 9883; Prenosov: 1282
.pdf Polno besedilo (492,93 KB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh
www.mo.gov.si Kolofon   | Nastavitve piškotkov Na vrh