Our website uses cookies. For some of them we need your consent. Edit consent...

MoD Library and Information System

Search the digital library catalog
  • (Pomoč)
  • A-
  • A+
  • English (UK)
  • Slovenščina

Query: search in
search in
search in
search in
Work type: * old and bolonia study programme
Language:
Search in:
Options:
  Reset


1 - 10 / 18
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
Bojni pionirski vod na pripravi objektov za rušenje (armiranobetonski most) : zaključna naloga
Miha Žnidar, 2010

Abstract: Inženirske enote v Slovenski vojski spadajo med sile za bojno podporo, ki so namenjene zagotavljanju ognjene podpore in operativne podpore silam za bojevanje. Med osnovne naloge inženircev spadajo oviranje, podpora premika, podpora preživetja in splošna inženirska podpora. V zaključni nalogi je predstavljen eden izmed elementov oviranja, to je rušenje objektov oziroma rušenje armiranobetonskega mostu. Enota za rušenje je bojni pionirski vod, ki opravlja vsa rušenja, miniranja, izdelavo prehodov v minskih poljih ter protidesantna oviranja. Naloga vsebuje načrte rušenja za posamezne objekte (naloga enote, skica območja objekta, situacija objekta, tehnična rešitev za rušenje objekta, izračuni potrebnega eksploziva za rušenje, pregled potrebnih sredstev za izvedbo naloge, izračun osnovnih del z organizacijo dela) in načrt delovanja premične skupine v območju delovanja lahke bataljonske bojne skupine (LBBSK).
Found in: osebi
Keywords: inženirske enote, bojni pionirski vod, rušenje, armiranobetonski most
Published: 17.04.2012; Views: 6581; Downloads: 110
.pdf Fulltext (1,12 MB)

4.
Problem uporabe prtljažnega prostora na letalu PC-9M z analizo lege težišča : zaključna naloga
Matej Mlakar, Miha Einhauer, 2007

Abstract: Povod za zaključno nalogo je problem, ki je nastal pri uporabi prtljažnega prostora bojnega letal slovenske vojske PC-9M, ki ga je predpisalo izraelsko letalstvo. Naloga zaključnega dela je preračun masnih središč in dokaz, da v določenih bojnih konfiguracijah piloti in tehniki slovenske vojske lahko uporabljajo prtljažni prostor bojnega letala PC-9M.
Found in: osebi
Keywords: vojaška letala, pilatus, prtljažni prostor, težišče
Published: 23.04.2012; Views: 7014; Downloads: 85
.pdf Fulltext (1,98 MB)

5.
Pravila in programi za streljanje s pehotnim orožjem. Zv. 2, Posamezna orožja
2012

Found in: osebi
Keywords: pehota, ročno orožje
Published: 15.11.2012; Views: 9107; Downloads: 437
.pdf Fulltext (3,15 MB)

6.
Merila, metode in postopki za ocenjevanje poveljstev in enot
2011

Found in: osebi
Keywords: vojaške enote, motorizirana pehota, pehotni motorizirani bataljon
Published: 29.11.2012; Views: 8717; Downloads: 226
.pdf Fulltext (4,61 MB)

7.
Merila, metode in postopki za ocenjevanje poveljstev in enot
2012

Found in: osebi
Keywords: vojaške enote, motorizirana pehota
Published: 29.11.2012; Views: 7467; Downloads: 85
.pdf Fulltext (4,73 MB)

8.
Ciljenje (targeting) na nivoju brigade : zaključna naloga
Jure Rosulnik, 2013

Abstract: Zaključna naloga utemeljuje potrebo po sistemski ureditvi procesa ciljenja v SV. Proces ciljenja je eden od pomembnejših procesov, ki se v zadnjih letih odvijajo znotraj Zavezništva. SV je sprejela doktrino NATO s področja ciljenja s sprejemom SVS standarda 2285 in se obvezala, da bo integrirala ciljenje v delovanje SV. V realnosti je delovanje procesov ciljenja doktrinarno še zelo nedorečeno. Zaključna naloga predstavi doktrino Zavezništva s področja ciljenja, uspešen model ciljenja na primeru brigade Kanadske vojske ter trenutno stanje na nivoju brigade SV. Na osnovi ugotovitev zaključna naloga predstavi model delovanja procesov ciljenja na strukturi nove brigade SV po transformaciji.
Found in: osebi
Keywords: ciljenje, Slovenska vojska, transformacija, brigada, Nato, kanadska vojska
Published: 27.10.2016; Views: 6658; Downloads: 240
.pdf Fulltext (561,65 KB)

9.
Pogonski sistemi na sodobnih vojaških ladjah : zaključna naloga
Miha Tomašek, 2012

Abstract: Zaključna naloga opisuje razvoj in princip delovanja najbolj tipičnih pogonskih sistemov vojaškega ladjevja skozi čas, oziroma tako imenovane propulzije. V to vključujemo vse tiste sisteme in stroje na ladji, ki dajejo potrebno energijo oz. silo, katera služi za potiskanje ladje. Skozi nalogo bompredstavil najbolj primitivne pogone, kot so vesla in jadra, med drugim pa tudi delovanje motorjev z zunanjim in notranjim izgorevanjem, kot sta parni stroj in dizelski motor ter sodobne dosežke - plinske turbine in jedrski reaktor. Predstavljene bodo tudi možne kombinacije sistemov, njihove prednostiin pomanjkljivosti. V nalogi je opisan namen in razvoj nadzornih sistemov, kot primer navajam VNL-11 Triglav v primerjavi z ladjo vojne mornarice Črne Gore VPBR-34 Pula. V zaključku so navedeni najpomembnejši elementi pogonskih sistemov in trendi razvoja le teh v bodoče.
Found in: osebi
Keywords: pogonski sistem, propulzija, motor z zunanjim izgorevanjem, motor z notranjim izgorevanjem, parni stroj, dizel motor, plinska turbina, jedrski reaktor
Published: 06.03.2013; Views: 7392; Downloads: 378
.pdf Fulltext (2,56 MB)

10.
Proces bojnega odločanja in bojni ukazi : zaključna naloga
Miha Jost, 2011

Abstract: Proces bojnega odločanja nudi poveljujočim nižjih taktičnih enot (vod/četa) okvir za organiziranje in načrtovanje za izvedbo bojnega delovanja. Je proces skozi katerega poveljnik pripravi svojo enoto za izvedbo taktične naloge. Uporabljajo ga poveljniki nižjih taktičnih enot za analizo naloge, izdelavo načrta in pripravo na izvedbo bojnega delovanja. Poveljnik ga začne izvajati, ko sprejeme taktično nalogo in ga izvaja vedno znova, če pride do spremembe ali nove naloge. Ta postopek omogoča poveljniku maksimalno izrabo razpoložljivega časa načrtovanja, medtem ko izdeluje ukaz za delovanje in istočasno pripravlja enoto za izvedbo bojnega delovanja. Bojni ukazi so glavnipripomočki poveljnika pri poveljevanju. So temeljni bojni dokumenti, s katerimi poveljnik izraža svoje namere in odločitve. Z njimi izdaja naloge in usmeritve ter daje podrejenim poveljnikom elemente za izvedbo bojnega ali nebojnega delovanja. Temeljni bojni ukazi so: ukaz za delovanje, ukaz za zagotovitev delovanja, ukaz za premik, pripravljalni ukaz in dopolnilni ukaz.
Found in: osebi
Keywords: proces bojnega odločanja, ukaz za delovanje, pripravljalni ukaz, variante delovanja, proces štabnega dela, analiza naloge
Published: 25.03.2013; Views: 9868; Downloads: 1281
.pdf Fulltext (492,93 KB)

Search done in 0 sec.
Top
www.mo.gov.si Colophon   | Cookie settings Top