Our website uses cookies. For some of them we need your consent. Edit consent...

MoD Library and Information System

Search the digital library catalog
  • (Pomoč)
  • A-
  • A+
  • English (UK)
  • Slovenščina

Query: search in
search in
search in
search in
Work type: * old and bolonia study programme
Language:
Search in:
Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Ekonomski model za odločanje o outsourcingu posameznih dejavnosti Ministrstva za obrambo RS : končno poročilo ob zaključku projekta tehnološki program "Tehnologija za varnost in mir 2006-2012" (TP MIR)
2008

Abstract: Outsourcing je eden izmed dobro poznanih konceptov racionalizacije poslovanja, ki ga uporabljajo tako mala podjetja, velike korporacije, hitro se razvijajoča podjetja kot tudi javna uprava in njene organizacije med katere spada tudi vojska. Po Greaverju (1999) je »outsourcing pogodbeni prenos nekaterih ponavljajočih se notranjih aktivnosti in odločitev podjetja na zunanje izvajalce. Pri tem pa ne gre samo za prenos aktivnosti, temveč pogosto tudi za prenos pravic odločanja ter poslovnih prvin.
Found in: ključnih besedah
Summary of found: ... pogodbe, zunanje izvajanje, pogodbena razmerja, računovodstvo, poslovno načrtovanje,...
Keywords: pogodbe, zunanje izvajanje, pogodbena razmerja, računovodstvo, poslovno načrtovanje, poslovni management, Slovenska vojska
Published: 08.08.2012; Views: 10307; Downloads: 88
.pdf Fulltext (1,82 MB)

2.
Vzdrževanje zrakoplovov Slovenske vojske prek zunanjih izvajalcev oziroma javno-zasebnega partnerstva : zaključna naloga
Bojan Martinšek, 2012

Abstract: Potrebe in zahteve v vzdrževalnem procesu zrakoplovov SV so vzpodbudile pristojne organe ministrstva k sklepanju generalnih komisijskih pogodb, katere je ministrstvo za obrambo sklenilo s posameznimi komisionarji, pravnimi subjekti v R Sloveniji, v katerih je opredeljeno vzdrževanje posameznih tipov zrakoplovov, opreme ali dodatne opreme, ki je vgrajena na zrakoplovih Slovenske vojske ( v nadaljevanju SV). Potrebno je razmisliti o uporabi direktnih pogodb med Ministrstvom za obrambo in posameznimi zunanjimi izvajalci. Sedaj poteka preko komisijskih pogodb, kjer je ministrstvo naročnik, izvajalec pa je reprezentativno podjetje v Sloveniji, ki je v osnovi samo posrednik pri oddaji naročila nabave oziroma naročila storitve.
Found in: ključnih besedah
Summary of found: ...generalne pogodbe, komisionarji, zunanji izvajalci...
Keywords: generalne pogodbe, komisionarji, zunanji izvajalci
Published: 17.10.2017; Views: 6015; Downloads: 53
.pdf Fulltext (498,01 KB)

Search done in 0 sec.
Top
www.mo.gov.si Colophon   | Cookie settings Top