Our website uses cookies. For some of them we need your consent. Edit consent...

MoD Library and Information System

Search the digital library catalog
  • (Pomoč)
  • A-
  • A+
  • English (UK)
  • Slovenščina

Query: search in
search in
search in
search in
Work type: * old and bolonia study programme
Language:
Search in:
Options:
  Reset


1 - 10 / 22
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Priročnik splošne kondicijske priprave
Cveto Ivšek, Larisa Pograjc, 2014

Found in: osebi
Keywords: Slovenska vojska, vojaško usposabljanje, šport
Published: 19.12.2014; Views: 10185; Downloads: 2623
.pdf Fulltext (3,08 MB)

2.
3.
Mali priročnik za sprejemanje odločitve
Primož Bantan, Gorazd Sagadin, Miran Kristovič, Marko Unger, 2016

Found in: osebi
Published: 29.06.2016; Views: 8273; Downloads: 418
.pdf Fulltext (496,11 KB)

4.
Priročnik za izdelavo projektnega načrta izvedbe eksperimenta koncepta
2016

Found in: osebi
Keywords: elektronske knjige, rojektni menedžment
Published: 04.10.2016; Views: 8500; Downloads: 62
.pdf Fulltext (1,16 MB)

5.
Psihološka dejavnost v SV. Zv. 1, Srečno na poti
Romana Rupar, Petra Resman, 2018

Abstract: Brošura vsebuje nasvete za pripadnike SV, ki odhajajo na mirovne operacije, službovanje ali šolanje v tujino, in njihove svojce. V času zaposlitve in razvijanja kariere v SV se od pripadnika lahko zahteva, da iz različnih razlogov prevzame dolžnost, zaradi opravljanja katere je za daljše ali krajše časovno obdobje ločen od svojcev in prijateljev. Pogosto imamo pri tem v mislih pripadnike in pripadnice, ki so napoteni na območja kriznih žarišč, kjer se vključujejo v mirovne operacije, vse več pa je tudi takšnih, ki dela in naloge opravljajo v mednarodnih poveljstvih ali so napoteni na šolanje v tujino, kamor jih družina ne more spremljati.
Found in: osebi
Published: 05.10.2018; Views: 6953; Downloads: 67
.pdf Fulltext (1,37 MB)

6.
Psihološka dejavnost v SV. Zv. 2, Stres in travma
Romana Rupar, Petra Resman, 2018

Abstract: Večina pripadnikov Slovenske vojske se v času službovanja in razvijanja kariere v SV slej ko prej sreča tudi z odhodom na mirovno operacijo. Sodelovanje SV na različnih območjih kriznih žarišč po vsem svetu je vse obsežnejše in naloge vse bolj obremenjujoče in zahtevnejše. Pripadniki in njihovi svojci se ob tem srečujejo tako s težavami, povezanimi z odhodom, kot tudi z negotovostjo v zvezi z nalogo in običajno se najprej pojavi vprašanje, ali je nevarno. Ob pripravljanju brošure sta avtorici imeli v mislih predvsem pripadnike, ki se zaradi narave svojega dela soočajo s situacijami in okoliščinami, s katerimi se večina nas običajno v življenju nikoli ne sreča.
Found in: osebi
Published: 05.10.2018; Views: 7005; Downloads: 117
.pdf Fulltext (1,60 MB)

7.
Priročnik za inštruktorje Centra vojaških šol Slovenske vojske
Aleš Cvetek, 2018

Abstract: Priročnik opredeljuje, standardizira in kodificira večino znanih splošnih postopkov, ki jih izvajajo inštruktorji v organizacijskih enotah Centra vojaških šol. Izdelan je z namenom olajšati delo in podati praktične napotke neposrednim izvajalcem (inštruktorjem) ter olajšati razumevanje njihovega dela njihovim nadrejenim. Cilj je poenotiti razumevanje veljavnih normativnih aktov in odpraviti različna ravnanja pri delu inštruktorjev.
Found in: osebi
Keywords: center vojaških šol, inštruktorji
Published: 09.01.2019; Views: 5776; Downloads: 332
.pdf Fulltext (852,80 KB)

8.
Priročnik za borilne veščine v izobraževanju in usposabljanju v Slovenski vojski
Ivan Ermenc, 2018

Abstract: Priročnik za borilne veščine v izobraževanju in usposabljanju v Slovenski vojski obsega vsebine osnovnih tehnik samoobrambe, ki jih pripadnik Slovenske vojske potrebuje pri vsakodnevnih operativnih nalogah, ne glede na okolje delovanja (doma ali v mirovnih operacijah in na misijah). Predstavlja osnovno delovno gradivo za pouk borilnih veščin v programu temeljnega vojaškostrokovnega usposabljanja (TVSU) ter osnovnega vojaškostrokovnega izobraževanja in usposabljanja (OVSIU) v vojaških šolah.
Found in: osebi
Published: 21.02.2019; Views: 6084; Downloads: 464
.pdf Fulltext (14,80 MB)

9.
Vojaška didaktika
Martin Kramar, Alfonz Cugmas, 2019

Abstract: Razvojni cilji obrambnega in vojaškega področja so danes veliko bolj kot v preteklosti opredeljeni v strateških in doktrinarnih dokumentih s področja nacionalne varnosti in obrambe. V njih je z vidika sodobne vloge vojaške didaktike v vojaških organizacijah mogoče prepoznati tudi stalno krepitev pomena vojaškega izobraževanja in usposabljanja. Koncept vojaškega izobraževanja in usposabljanja je Slovenska vojska uokvirila v posebnem doktrinarnem dokumentu, ki po eni strani postavlja zelo visoke zahteve po znanju in usposobljenosti, po drugi pa potrebe po dobro utemeljenem in sodobno organiziranem sistemu vojaškega izobraževanja in usposabljanja, ki obsega izobraževanje in usposabljanje pripadnikov Slovenske vojske od posameznika, enot, poveljstev do štabov. Tako se je izobraževanje in usposabljanje razvilo tudi v pomembno empirično bazo vojaške didaktike, temelječo na dobrih praksah.
Found in: osebi
Keywords: izobraževanje, pouk, metodika
Published: 18.06.2020; Views: 7443; Downloads: 302
.pdf Fulltext (1,09 MB)

10.
"30 let brzostrelke MGV"
Matjaž Ravbar, 2020

Abstract: Katalog z zgodovinskega, muzeološkega in tehničnega vidika predstavlja in opisuje zelo zanimivo poglavje slovenske vojaške zgodovine, to je zgodbo brzostrelke MGV. Razstava je bila odprta novembra 2019 v Vojaškem objektu Kadetnica v Mariboru. Na razstavi je obiskovalec izvedel o začetkih razvoja brzostrelke MGV in o njeni uporabi na našem območju. Podrobno pa so bile predstavljene tudi posamezne poskusne različice, ki so že same po sebi zanimive. Prav ti poskusni primerki so nakazali morebitni nadaljnji razvoj, ampak splošna uporabnost te brzostrelke je bila nezadovoljiva oziroma je bila namenjena za specialno delovanje. Orožje so prek nadgradnje brzostrelke American 180 izdelovali od leta 1987 v Velenju in Kranju. Žal ni znano, kdaj so proizvodnjo končali in koliko so jih izdelali.
Found in: osebi
Keywords: strelno orožje, brzostrelka MGV, Vojaški muzej, Maribor, razstave, 2019
Published: 18.06.2020; Views: 7246; Downloads: 351
.pdf Fulltext (2,33 MB)

Search done in 0 sec.
Top
www.mo.gov.si Colophon   | Cookie settings Top